Sluiting van winkels dreigt voor Spijkenisse en Helevoetsluis

schoenenreusVandaag viel het doek voor de Schoenenreus, de rechtbank Oost-Brabant heeft de keten failliet verklaard. Voorlopig blijven de winkels in Spijkenisse en Hellevoetsluis nog open.

Er wordt momenteel gekeken of er een overname of doorstart mogelijk is. Vanuit Schoenenreus hoopt men in de loop van de dag meer duidelijkheid te kunnen geven. Bij een overname zal waarschijnlijk wel een groot aantal winkels gesloten worden.

En nog meer winkels waar het slecht mee gaat. De Retail gigant Macintosh ook al weten 70 winkels (Scapino, Dolcis en Manfield) te gaan sluiten omdat het bedrijf meer heil ziet in online verkopen. Onduidelijk is of deze plannen gevolgen hebben voor Spijkenisse en Hellevoetsluis.

En nog meer problemen in de winkelstraten. Miss Etam en Promiss hebben vorige week een forse reorganisatie aangekondigd. 140 medewerkers kunnen op zoek naar een andere baan. In eerste instantie wordt er nog niet gedacht aan sluiting van winkels maar dit wordt ook niet uitgesloten.

En de werkgevers hebben het al zwaar. Een belangrijke oorzaak van die lastenverhoging is de invoering van de Wet Uniformering Loonbegrip (WUL) ingegaan op 1 januari. Daardoor moeten werkgevers bijvoorbeeld meer werkloosheidspremie betalen.

Duidelijk is dat steeds meer winkels de concurrentie met online shops niet meer aankunnen. De kosten voor winkeloppervlakte is de laatste jaren niet naar beneden gegaan, de druk van personeelskosten en winkelvoorraad drukken verder op de exploitatie van fysieke winkels.

Maar er is ook nog een ander probleem volgens Retail deskundigen; Te weinig promotie! Terwijl nieuwkomer Zalando in een korte tijd een groot marktaandeel heeft opgebouwd via een agressieve marketingcampagne middels radio en televisie is het al jaren stil rond de bovengenoemde winkelketens.

Is er ook nog goed nieuws te melden? Ja, winkelketen Men at Work breidt momenteel haar winkel uit tot een XL formule. Hoe dan ook, de gevolgen zullen zichtbaar worden. In Spijkenisse, Hellevoetsluis en daarbuiten. 

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl