SP Spijkenisse doet mee met de verkiezingen.

sp-spijkenisseNa Hellevoetsluis en Brielle doet de SP Spijkenisse ook mee met de gemeenteraadsverkiezingen.

Na jaren van afwezigheid heeft de SP voldoende enthousiaste kandidaten om mee te doen met de verkiezingen op 3 maart 2010.

Annemieke de Jong is voor de gemeenteraadsverkiezingen van 3 maart 2010 lijsttrekker van de SP in Spijkenisse. Dit bepaalde de algemene ledenvergadering van de SP in december 2009. Tevens werd zowel de kandidatenlijst als het verkiezingsprogramma vastgesteld.

Annemiek de Jong wordt toekomstig fractievoorzitter van de SP Spijkenisse. Zij is werkzaam als directeur van de landelijke Stichting Steunpunt Studerende Moeders. Annemiek is de SP in Spijkenisse komen versterken omdat zij vindt dat in Spijkenisse nog het nodige verbeterd kan worden. Haar motto is: “Laten jij en ik bouwen aan een gemeente waar sprake is van saamhorigheid, voldoende zorg, huisvesting, kinderopvang en gelijke kansen. Samen kunnen wij het maken!”.

De SP wil dicht bij de mensen staan en wil weten wat er bij de mensen speelt. Die kennis zal worden ingezet om in de gemeenteraad op te komen voor de belangen van de inwoners van Spijkenisse. De SP vindt het van belang dat er in de gemeenteraad een ander geluid gehoord wordt. De partij gaat hierbij uit van meer gelijkwaardigheid, meer sociaal beleid en meer saamhorigheid.

De SP kandidaten zijn :

1. Annemieke Jong

2. Hans Mellink

3. Erika Blok-van Tilborg

4. Fred Ritskes

5. Michel Kasteel

6. Jan Ritskes

7. Elly Jansen-van Veen

8. Guus van Zanten

9. Martijn Visser

10. Ton Koot

11. Carlos Pinto e Neto

12. John Beeris

13. Frans Sweben

14. Peter Kottman

 

Allen staan volledig achter het verkiezingsprogramma. In dit programma zijn, naast vele andere punten, vijf speerpunten opgenomen:

1. Meer betaalbare huurwoningen voor iedereen

2. Toegankelijke zorg voor iedereen

3. Verbetering en uitbreiding van betaalbare kinderopvang

4. Beter luisteren naar alle bewoners

5. Een beter bereikbaar, veilig en milieuvriendelijk Spijkenisse

Het verkiezingsprogramma wordt zeer binnenkort evenals de fotolijst met kandidaten gepresenteerd op de veelbezochte site www.spijkenisse.sp.nl

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl