SP teleurgesteld, VVD leden wijzen de SP af

gebroken-hartDe leden van de VVD gaan niet akkoord met coalitie-deelname van de SP, aldus Klaas Schipper, onderhandelaar van de VVD.

Ondanks dat dhr Klaas Schipper zijn leden laat weten dat de SP een betrouwbare kandidaat is. De leden van de VVD delen die mening niet.

“We hebben 4 jaar hard gewerkt, binnen en buiten de raadzaal en wij wilden verantwoording nemen, zo zijn we de verkiezingen ingegaan. De kiezer beloonde dat met 1 zetel winst voor de SP. Er was in de onderhandelingen niets wat een eventuele samenwerking in de weg stond, van beide zijden niet. De SP was zeer bereid om mede verantwoordelijkheid te dragen”, aldus de SP

Wat dit gaat betekenen voor Meeuwenoord en de Thuiszorg weet de SP niet. Deze twee punten wilde de SP niet laten vallen. Niet meer dan 100 huizen op Meeuwenoord en geen bezuinigingen op de zorg. Dat de SP in het verleden niet ingestemd heeft met de verschillende visies, de economische-, structuur- en woonvisie is voor de VVD-leden de reden om de SP als coalitiepartner af te wijzen. De VVD wil door met de coalitie en het akkoord 2006-2010 ingezet met VVD (5), CDA (3) en een gedoogstem van de OLP (1). Deze coalitie wordt nu aangevuld met D66 (2).

Hoewel D66 procentueel de grootste winnaar van de verkiezingen is + 7,16 % van 1 naar 2 zetels, doet deze coalitie toch geen recht aan de verkiezingsuitslag. Het wordt een hele kleine oppositie met de SP (4) zetels en de PvdA (2) zetels.

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl