Spanning bij hole 4

patriessssssHet was een foto op Telegraaf.nl die mij intrigeerde. Ik zag haar staan en herkende haar meteen. Ze lachte, maar oogde ook wat onzeker. Of beter gezegd, ze voelde zich niet op haar plaats. Ik heb het over de burgermoeder van Spijkenisse, Mirjam Salet. Ze was aanwezig op een Speedmeet tussen werkgevers en werkzoekende jongeren, samen met diverse andere bestuurders uit de regio. Ook waren er diverse BN-ers aanwezig.

 

Een paar dagen later begreep ik wat er echt aan de hand was. Onze burgemeester was geïrriteerd en geschokt. Oorzaak was de ook aanwezige Patricia Paay. La Paay schijnt die dag behoorlijk openhartig te zijn geweest over haar liefdesleven. En aangezien goed collega uit Rotterdam, Hans Vervat, ook aanwezig was, was dit voor Patriessss reden om oude herinneringen op te halen.

Patriesss en Hans hadden namelijk een keer gymoefeningen gedaan in een hotel in Rotterdam. En alle oefeningen, die volkomen ongeschikt zijn voor Nederland in beweging, werden beschreven. En omdat Patriesss in gezelschap was van vele jongeren, wilde ze ook jong lijken. En als oude lijken, jong willen lijken dan slaan ze door. Alle gezelschapsspellen voor volwassen waren de laatste tijd door La Paay geprobeerd en het waren ook spellen voor meer dan 2 personen.

Ik kan er niets aan doen, maar ik zie dat tafereel dan voor me. Tussen hole 3 en 4 vraagt Patriesss: “Zeg Mir wat is jouw favo club”? Onze burgemeester doet ondertussen alsof ze niets hoort. Ze piekert over de tegenvallende opkomst. Zeker in relatie tot wat de dag allemaal heeft gekost. Ze negeert die menselijk geworden Kabouter Kwebbel volkomen.

Op hole 4 concentreert ze zich op de bal die ze gaat putten. Ze schat een afstand van ongeveer 1.50 meter. Ongeveer even groot als die showbizzslet die achter me staat, zal ze denken. Ze put de bal en gaan verder naar hole 5. Mevrouw Salet pakt ijzer 9 om de bal en enorme lel te geven. Patriesss heeft ondertussen meer interesse in de stick van de caddie, die van een andere grote is dan de 9 die Mirjam hanteert. Inmiddels lijkt Patriesss met haar nepaccent te hebben ontdekt dat ook Enrique Iglesias aanwezig is.

Al heupwiegend klost ze op ‘m af. Het is de ook aanwezige Christel Mourik die haar duidelijk maakt dat het niet om Enrique Iglesias gaat, maar om de burgemeester van Albrandswaard. “O daart voelt je nietst vant schattert” schatert ze met een Rotterdams-Amerikaanse tongval. En ondanks dat La Paay een paar jaar ouder is dan Mirjam Salet doet ze alsof ze net 18 is. Een werkgever dacht bij haar aankomst ook heel even dat het een werkloze jongere was, die nog niet helemaal is uitgegroeid. Maar toen Patriesss haar scooterhelm afdeed was het snel duidelijk.

Ondertussen voelen burgemeester en wethouder zich ongemakkelijk. Ze moeten nog even op de foto. Patriesss gaat nog even met haar kont goed naar de camara staan en Salet doet net alsof ze een balletje put. Het liefst zou ze het putijzer om nekje van La Paay willen vouwen. Na afloop reizen Mourik en Salet terug naar het hoofdkantoor in Spijkenisse. Uit kosten overweging en milieu wordt er gecarpoold. Uiteraard net als alle aanwezige ambtenaren hebben gedaan. In de auto gaat het gesprek over de afschuwelijke mevrouw Paay, die alle aandacht opeiste met haar seksuele escapades. Op het moment dat ze de parkeergarage inrijden waagt Christel het te vragen: “Zeg Mirjam, wie vind jij in de raad nou een lekker ding”?

M@rco

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl