Special Olympics in september 2010 terug in Spijkenisse

gehandicapten-sportVoor de tweede keer is Spijkenisse het toneel van een Special Olympics evenement: de Special Olympics Regionale Spelen Spijkenisse 2010.

Op zaterdag 4 september 2010 vindt op verschillende sportlocaties in Spijkenisse dit evenement plaats.

De organisatie wil mensen met een verstandelijke handicap vanaf 8 jaar een onvergetelijke sportdag bezorgen.

Special Olympics Nederland bevordert door middel van sport de kwaliteit van leven voor mensen met een handicap. Dit sluit naadloos aan bij de doelstelling van Stichting Tandem Support, onderdeel van de MEE Plus Groep, die zoveel mogelijk mensen met een beperking in beweging wil zetten.

Inschrijven kan vanaf 8 jaar. Voor de meeste sporten is het alleen mogelijk om als team in te schrijven. Dit mag ook een team van een instelling zijn. Bowling en roeien staan open voor individuele deelname. De deelnemers moeten wel een half jaar getraind hebben in de bewuste sport. Verder zijn er geen voorwaarden voor deelname.

Tandem Support zorgt samen met de Sportraad Spijkenisse, atletiekvereniging Spark, bowlingvereniging Spijkenisse, gymnastiekvereniging A.V.G.V., handbalvereniging Olympia, korfbalvereniging Olympia, de Koninklijke Nederlandse Roeibond, tennisvereniging LTV De Dalle, Sportclub Botlek, zwemvereniging de Kempvis en de gemeente Spijkenisse voor een fantastische dag.

“Het is echt voor iedereen mogelijk om op zijn of haar eigen niveau deel te nemen en een gouden, zilveren of bronzen medaille te winnen. ’s Morgens starten we met een ronde om te kijken naar de sterkte van de speler of het team, maar na de lunch komt eer een nieuwe indeling en wordt op niveau tegen elkaar gestreden. Dit systeem is uniek en ontwikkeld door Special Olympics. Dat maakt het voor iedereen een leuk en toegankelijk evenement. Dit jaar kan ingeschreven worden voor de sporten atletiek, bowlen, handbal, korfbal, roeien, tennis, voetbal en zwemmen,” aldus Rezi Moeling, projectcoƶrdinator Tandem Support.

{BANNER}

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl