Spijkenisse doet speelkisten cadeau aan kinderdagverblijven

Wethouder Kees Dijkman overhandigt woensdag 30 november een speelkist aan de kinderdagverblijven Fleks Frambozengaard, Mundo Kickerhoff en Ruwaardje van SKS Alles Kids. De speelkist helpt bij de stimulering van de ontwikkeling van jonge kinderen. De wethouder krijgt bij het uitreiken van de kisten hulp van twee zwarte pieten.

 

De speelkisten bevatten speelgoed voor de kinderen om hun taal- en sociaal-emotionele ontwikkeling te stimuleren. Verder krijgen de kinderdagverblijven een speciaal voor Spijkenisse ontwikkeld bronnenboek, waarin de pedagogisch medewerkers van de kinderdagverblijven handvatten krijgen aangereikt om met Voor- en Vroegschoolse Educatie te werken. Ook de andere kinderdagverblijven van SKS Alles Kids krijgen dit cadeau van de gemeente.

Sinds enkele jaren wordt het Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE) programma Startblokken van Basisontwikkeling geïmplementeerd op de peuterspeelzalen en kinderdagverblijven in de gemeente Spijkenisse. Dit VVE-programma stimuleert de totale ontwikkeling van jonge kinderen door gebruik te maken van thema’s uit de directe leefwereld van de kinderen. De gemeente Spijkenisse wil hiermee bereiken dat alle kinderen op de basisschool een gelijke start maken. Het doel is om taal-en ontwikkelingsachterstanden te voorkomen of zo vroeg mogelijk aan te pakken. Jong geleerd is oud gedaan.

Wethouder Dijkman geeft de eerste speelkist aan kinderdagverblijf Fleks aan de Frambozengaard. Dit kinderdagverblijf krijgt bijzondere aandacht, omdat de pedagogisch medewerkers onlangs de opleiding voor het VVE-programma Startblokken van basisontwikkeling hebben afgerond en nu officieel VVE-gecertificeerd zijn.

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl