Spijkenisse en Bernisse in zee met acht leveranciers Wmo-hulpmiddelen

sta-in-de-weg-scootersVanaf 1 juni kunnen acht leveranciers van Wmo-hulpmiddelen leveren in de gemeenten Spijkenisse en Bernisse.

De leveranciers krijgen vanaf die datum toegang tot een speciale website waarop de twee gemeenten individuele opdrachten voor de levering van Wmo-hulpmiddelen plaatsen, zoals rolstoelen, scootmobielen, tilliften of toilet- en douchevoorzieningen. De gecontracteerde leverancier die de hoogste korting biedt op de opdracht, mag het hulpmiddel gaan leveren.

Donderdag 20 mei ondertekenden wethouder Dirk van der Schaaf van de gemeente Spijkenisse en wethouder Wim Kruikemeier van de gemeente Bernisse de overeenkomsten met de acht leveranciers.

Kwaliteit voorop

Sinds de invoering van de Wet voorzieningen gehandicapten in 1994 is de inkoop en levering van hulpmiddelen een wettelijke taak van gemeenten. De acht leveranciers die nu voor de gemeenten gaan leveren, voldoen allen aan uitgebreide kwaliteitseisen. De kwaliteit van de dienstverlening staat voorop en is dan ook een van de belangrijkste gunningscriteria bij de aanbesteding geweest. De kwaliteit wordt ook beoordeeld door cli├źnten zelf. Zij kunnen via klanttevredenheidonderzoeken hun mening geven over de kwaliteit van het hulpmiddel en het onderhoud ervan door de leverancier.

De acht leveranciers zijn:
– Beenhakker Rotterdam B.V.
– Harting-Bank B.V.
– J. Doove B.V
– Jeremiasse Revalidatietechniek B.V.
– Thuiszorgwinkel Mediplus V.O.F met onderaannemer Careyn Gezondheidsservice B.V.
– Van Breugel Thuiszorg B.V.
– Vegro verpleegartikelen B.V.
– Welzorg Nederland B.V.

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl