Spijkenisse genomineerd voor award Veilige Publieke Taak

vptDrie werkgevers met een publieke taak zijn met hun succesvolle aanpak van agressie en geweld genomineerd voor de Veilige Publieke Taak AWARD: de gemeente Spijkenisse, GVB (openbaar vervoerbedrijf Amsterdam) en Stichting de Hoop.

De drie organisaties presenteren hun aanpak op 8 oktober tijdens de VPT Beurs in Amersfoort.

De bezoekers van de VPT Beurs bepalen wie van de drie de winnaar wordt en de prijs van 25.000 euro in ontvangst mag nemen.

Deze prijs stelt minister Ter Horst van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties ter beschikking voor de meest succesvolle aanpak van agressie en geweld tegen medewerkers met een publieke taak.De drie genomineerden zijn geselecteerd door een jury onder voorzitterschap van de secretaris-generaal van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties mevrouw Van Erp-Bruinsma.

De jury kwamen tot deze genomineerden omdat zij aantoonbaar een daling hebben bewerkstelligd van de hoeveelheid agressie en geweld, het veiligheidsgevoel van de medewerkers is gestegen en de aanpak ook door andere organisaties met een publieke taak kan worden toegepast. De jury noemde, willekeurig, de jarenlange inspanning, het herstel van menselijk contact en een heldere normstelling naar het personeel als prijzenswaardige aandachtspunten.

Hulpverleners, handhavers, toezichthouders en dienstverleners krijgen regelmatig te maken met agressie en geweld bij de uitoefening van hun publieke taken. Dat is onacceptabel. Minister Ter Horst vindt het belangrijk dat er meer aandacht komt voor de successen in de bestrijding van deze agressie en geweld. Succesvolle maatregelen kunnen worden overgenomen door andere organisaties, zodat gezamenlijk wordt gewerkt aan een veiligere publieke taak.

Tagged under

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl