Spijkenisse gooit geld over de balk met vergaderingen via internet

streamGooit de gemeente Spijkenisse geld over de balk in een tijd van bezuinigingen? Dat vraagt Trots op Nederland zich nu af.

Deze vraag is actueel geworden nu vpinfo.nl op twitter heeft laten weten dat het uitzenden van de audiostreams voor een lager bedrag kunnen dan de gemeente nu is overeengekomen met Notubiz.

 

In een collegestuk (PDF) dat gisteren is besproken in de commissie AZ staat dat de gemeente een eenmalig bedrag moet betalen van € 9940 en jaarlijkse abonnementskosten van € 5330. Het gemeentebestuur heeft gekozen voor dit bedrijf, omdat de gemeente al zaken doet met Notubiz die de publicaties op BIS verzorgt. Daarom ligt het voor de hand met Notubiz in zee te gaan. Volgens het college is een bijkomend voordeel dat het de griffie veel werk bespaart omdat het lastig en tijdrovend is om geluidsbestanden op BIS te zetten.

Vpinfo weerspreekt deze bewering. Niet alleen beweert deze lokale nieuwssite het systeem voor minder te kunnen leveren, ook geven zij aan dat de bediening voor de griffie eenvoudig blijft. Volgens de woordvoerder van vpinfo.nl kan deze site de audioverbinding laten aanleggen voor een eenmalig bedrag van € 2400 voor de hardware en abonnementskosten van € 100 per maand Dit zou in het eerste jaar een besparing opleveren van ruim € 11 duizend. En in de abonnemenstkosten jaarlijks ruim € 4000. De vraag rijst dan ook waarom de gemeente Spijkenisse toch voor deze dure aanbieder kiest, terwijl er in de komende jaren fors bezuinigd moet worden.

Lees ook deze opinie uit 2009

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl