Spijkenisse marathon gaat digitaal

spark2Op Sinterklaasdag is op de atletiekbaan van Spark het chipsysteem van Ipico getest.

Dit chipsysteem wordt al bij de marathon van Antwerpen gebruikt en de marathon van Londen heeft een contract voor de komende vijf jaren.

Het zal dan ook niet verbazen dat het systeem in de ogen van de Spijkenisser marathon deskundigen goed voldeed.

Lastig op onze wedstrijddag van zondag 13 december is dat de start van de halve en hele marathon op een andere plek is dan de start van de vijf en tien kilometer. Hierdoor is er besloten om alleen met brutotijden te werken, hetgeen geen probleem is, want de startstreep is breed genoeg.

Met de inschrijvingen gaat het intussen prima. Nu al staat het aantal voorinschrijvingen op ongeveer 500, zodat er waarschijnlijk minimaal net zoveel deelnemers zullen zijn als in de vorige editie. Helaas heeft Marleen van Parijs afgezegd, waardoor de strijd voor de dames nu vooral zal gaan tussen Karin van Es van Spark en Mieke Hekkers uit Deventer. Mogelijk zal nog een snelle dame daarbij komen. Bij de heren zijn er meerdere kanshebbers, maar is de winnaar van de vorige twee edities, Ralf Preibisch, favoriet.

Uit de inschrijvingen blijkt dat de marathon van Spijkenisse over het hele land bekendheid heeft gekregen: de deelnemers komen uit alle provincies van ons land. En vanuit het buitenland neemt het aantal inschrijvingen eveneens toe: Verenigde Staten, Singapore, Italië, Ierland, Marokko, Duitsland, België, Luxemburg, Groot Brittannië en Canada. De meeste op de hele, maar ook een aantal op de halve marathon.

Deze week is het nog tot en met donderdag 10 december mogelijk om voor in te schrijven voor een gereduceerd tarief. De korting is behoorlijk en de inschrijving kan gedaan worden voor alle afstanden die op 13 december gelopen worden. Alle informatie kan gevonden worden op de website www.spijkenissemarathon.nl. Hierna is het nog wel mogelijk om je op zondag 13 december tussen 8.30 en 10.00 uur in te schrijven, maar dan tegen een hogere prijs.

Mensen die de lopers willen aanmoedigen: de start en finish zijn op de atletiekbaan van Spark. Het startschot wordt gegeven door burgemeester Salet. Vanaf de 30 kilometer komt de marathon eerst Hekelingen binnen en gaat dan om de velden van voetbalvereniging Hekelingen heen naar de Gaddijk en daarvandaan langs de Maasboulevard en onder de Spijkenisserbrug naar de finish toe. Dit zijn voor de lopers de lastige kilometers, dus zij kunnen de aanmoedigingen goed gebruiken!

Door wat veranderingen in het parcours is de verkeershinder voor de inwoners van Spijkenisse minimaal. Mogelijk is er even oponthoud op de Hekelingseweg ter hoogte van de kruising met de Dorpsstraat van Hekelingen en zal er op de Dorpsstraat zelf af en toe stapvoets gereden moeten worden. Dat geldt ook voor de weg langs de nieuwe flats aan de Oude Maas en de Elementenweg. De vertraging zal hooguit een enkele minuut duren, dus wij rekenen op het begrip van de Spijkenissers.

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl