Spijkenisse speelt graag een spelletje

memory-spijkenisseHet bestuur van de gemeente Spijkenisse is niets te dol. Uit betrouwbare bron heb ik vernomen dat de gemeente zich volop in de markt van de familiespellen zal gooien.

Zo kent Spijkenisse reeds het digitale Memory. Op de site http://www.spijkenisse.nl/memory/ is een heuse Spijkenisse versie van Memory te vinden. Ik vind het een meesterlijke actie. Ten eerste is het crisis. En in tijden van crisis worden de ouderwetse familiespellen afgestoft en wordt er af en toe weer lekker een spelletje gespeeld. Ik vind het vooral meesterlijk omdat de raad nu eindelijk in haar kracht komt. Het bestuur doet waar zij goed in is. En nu hoor is de sceptici al weer denken: ‘Makkelijke grap. spelletje spelen…’. Nee, zulke makkelijke grappen maak ik niet (nu niet tenminste). Het bestuur en de raad hebben de afgelopen jaren laten zien heel goed te zijn in het spelen van de ouderwetse familiespellen. Zo heeft ONS laten zien prima te kunnen schaken. Door hun wijze van campagne voeren hebben zij alle partijen in Spijkenisse binnen een paar zetten schaak gezet. En door niet door te drukken en voor schaakmat te gaan, houden ze de partijen ook in hun greep. Zeg maar het ook zo ouderwetse galgje.

In Monopoly is de gemeente ook al een enorme ster gebleken. Door het opkopen van vastgoed (of een bootje,) het verhuren van vierkante meters, verstrekken van hypotheken en iets te snel af laten kopen van BTW-verplichtingen heeft de gemeente zich tot een kampioen in Monopoly laten kronen. Jammer is dat de kanskaarten nu op zijn. Of wat dacht u van een algemeen fondskaart, omdat u aan de Beneden Molendijk woont en er een onderhoudsachterstand is. Maar ja als je nu met je pion op de Nieuwstraat komt, moet je flink betalen. En laten we eerlijk zijn. Elke stad van een beetje betekenis heeft haar eigen versie.

Maar ook met Twister kan men prima uit de voeten. De zgn. Texmex affaire heeft laten zien dat de gemeente behoorlijk goed is geweest in draaien en handige manoeuvres. Vooral na afloop van de rechtszaak bleek dat duiken ook goed ging, of was dit een vorm van Stratego. En dan hebben we ook nog een paar lieden in de raad die zeer goed zijn in: Wie is het? Zij schreven ooit onder pseudoniemen op een forum of sturen vanaf een “vreemd” e-mailadres berichtjes. Ik koos vaak de man met de bril. Al met al zijn er voldoende vragen te verzinnen voor een Spijkenisse Triviant. Ik zie heel veel gezelschapspellen voor me in een Spijkenisse variant. De gemeente heeft dus een gat in de markt ontdekt.

O ja, voor kaartspelletjes zijn voor Spijkenisse wellicht ook ezelen en pesten een optie. Alhoewel sommige beter zijn in een potje poker. Zo iemand nu zin in een potje Mensch erger je niet?

Marco

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl