Spijkenisse wil mantelzorgers in de bloemetjes zetten

mantelzorgEind augustus wordt de bevolking van Spijkenisse gevraagd een mantelzorger op te geven voor een bloemetje.Mantelzorgers zorgen voor een chronisch zieke, gehandicapte of hulpbehoevende partner, ouder kind of ander familielid, vriend of buur.

Zij geven die zorg omdat ze een persoonlijke band hebben met die persoon. De zorg die zij geven is langdurig, intensief en afhankelijk van de behoefte van de zorgbehoevende. Het overstijgt het gebruikelijke.

Aanmelden

Als men iemand persoonlijk kent die mantelzorger binnen Spijkenisse is en vindt dat hij/zij een bloemetje verdient, kan men de naam en adresgegevens van de mantelzorger vóór zaterdag 5 september doorgeven aan ’t Spil, telefoon (0181) 696 700. ’t Spil is geopend op werkdagen van 08.30 tot 16.30 uur. De bloemen worden in week 38 uitgereikt.

Met de actie geeft de gemeente extra aandacht aan mantelzorg. Mantelzorg bepaalt onze zorgstructuur en is van wezenlijk belang voor degene die de zorg ontvangt, maar ook voor degene die het geeft. Om te voorkomen dat mantelzorgers overbelast of geïsoleerd raken is het belangrijk hen te ondersteunen. Maar als begrip, erkenning of een beetje praktische hulp niet uit de directe omgeving komen wordt het lastig. Want mantelzorgers zullen over het algemeen niet snel zelf om hulp vragen. Los daarvan beschikken ze ook niet altijd over de juiste informatie of weten ze de weg naar de (professionele) hulp niet.

Tagged under

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl