Spijkenisse zet havengebied op de kaart

havenbezoekHet Werkgeversservicepunt van de gemeente Spijkenisse organiseert dinsdag 13 december een excursie naar de haven. De deelnemers zijn mensen die op dit moment een inkomen van de gemeente hebben.

Ruim 50 inwoners van Spijkenisse, Brielle, Bernisse, Hellevoetsluis en Rotterdam gaan op bezoek bij Shell, Kramer containeropslag, Eurofrigo en Maersk containeroverslag.

Ze maken door middel van een interactief programma kennis met het havengebied en de uitgebreide arbeidsmogelijkheden die de haven biedt.

 

“Inwoners weten steeds minder over de haven, wat er allemaal gebeurt en welke arbeidsmogelijkheden er zijn. De haven biedt, ook door de aanleg van de Tweede Maasvlakte, juist in de nabije toekomst veel kansen en een brede variatie aan banen. Spijkenisse investeert daarom nu al in het motiveren en opleiden van haar inwoners om straks in te kunnen spelen op de stijgende vraag naar personeel”, aldus wethouder Christel Mourik.

De gemeente Spijkenisse heeft het afgelopen jaar meerdere excursies naar de haven georganiseerd voor mensen die tijdelijk een inkomen van de gemeente hebben. Door de bezoeken aan verschillende bedrijven kregen de deelnemers een heel ander beeld van werken in de haven. In september zijn 3 bedrijven bezocht, Auto Car Terminal Rozenburg, containeroverslagbedrijf ECT en distributiebedrijf Geodis Vittese. Een van de deelnemers: “Ik had geen idee dat er zoveel verschillende banen zijn. Ik wist ook niet wat overslag was, maar ik heb nu zeker een idee gekregen welke opleiding ik wil gaan volgen.” Verschillende deelnemers waren zo enthousiast over de mogelijkheden, dat zij de opleiding logistiek-magazijnmedewerker zijn gaan volgen.

Gezamenlijk willen de gemeenten de positie van Voorne-Putten als bron van arbeidskrachten voor de haven versterken. Regionale samenwerking is van groot belang om nu en in de toekomst werkgevers in het havengebied optimaal te kunnen bedienen in hun vraag naar arbeidskrachten. De gemeente Spijkenisse werkt hierbij samen met Brielle, Bernisse, Hellevoetsluis en Rotterdam.

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl