Spijkenisser aangehouden

hoekvanhollandNaar aanleiding van de ongeregeldheden in Hoek van Holland, in de nacht van 22- op 23 augustus jl. heeft de politie Rotterdam-Rijnmond opnieuw een verdachte aangehouden.

Donderdag meldde de man zich bij een politiebureau. Het gaat om een 27-jarige Spijkenisser die verdacht wordt van mishandeling. Hij is de 31e verdachte die de politie in verband met de ongeregeldheden tot nu toe heeft aangehouden.

Van de 31 aangehouden verdachten zitten er 10 in voorlopige hechtenis. De overige zijn door de rechter-commissaris heengezonden (2), geschorst (8), of door de officier heengezonden. Ook deze zijn allemaal nog verdachte en zij zullen zich te zijner tijd bij de rechter moeten verantwoorden. De eerste zitting bij de rechtbank is voorzien op 18 december.

Onderzoek

Onder leiding van twee Officieren van Justitie doet de politie Rotterdam-Rijnmond onderzoek naar de ongeregeldheden op het strand van Hoek van Holland. Aan de hand van verklaringen van politiemensen en andere getuigen, en het minutieus bekijken van beeldmateriaal, wordt onderzocht wie op het strandfeest strafbare feiten heeft gepleegd. Tientallen politiemensen zijn bij dit onderzoek betrokken.

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl