GroenLinks blij met aanleg rotonde Maaswijkweg

rotonde-maaswijkTijdens de vergadering van Ruimtelijke Ontwikkeling en Beheer deze week komt de aanleg van de rotonde Maaswijkweg – Joke Smitlaan aan de orde.

GroenLinks vindt dat dat langzamerhand wel tijd wordt. Bijna 12 jaar geleden diende GroenLinks Spijkenisse daar een voorstel toe in.

Dat was een tijd waarin rotondes werden weggewuifd als maatregelen voor een veilige en vlottere doorstroming. Men wilde liever verkeerslichten of er was geen geld. Sindsdien is er veel veranderd en men is tot het inzicht gekomen dat rotondes heel vaak beter en veiliger zijn dan verkeerslichten, al is het alleen al omdat de snelheid uit het verkeer wordt gehaald.

Omdat in de jaren 1994 – 1998 er wekelijks (bijna) ongelukken gebeurde op dit kruispunt is er toen, op voorstel van GroenLinks een wegversmalling aangelegd. Deze wegversmalling werd officieel in gebruik genomen met het leggen van een barrierblok door voormalig GL raadslid Alfred Blokhuizen en toenmalig wethouder Peter Belinfante. Sindsdien is het aantal ongelukken op dit kruispunt enorm afgenomen.

“Het is goed dat de plannen voor de aanleg van een rotonde nu worden uitgevoerd en dat in 2011 de rotonde er eindelijk ligt. Het zal de veiligheid verder vergroten en de doorstroming dienen. Nu ontstaan er in de ochtend flinke rijen om dit kruispunt over te steken”, aldus Groen Links

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl