SpraakWater

texmex01Op vrijdagavond 26 februari vind het debat SpraakWater plaats in Muziekpodium TexMex, een debat tussen jongeren en vertegenwoordigers van de tien lokale politieke partijen.

Om 20.30 uur wordt de avond geopend met een voorstelronde, waarna de lokale politiek aan de tand zal worden gevoeld in een politiek spel.

Hierna zullen de onderwerpen die de jeugd van Spijkenisse bezighouden aan bod komen tijdens een discussieronde. Aansluitend volgt een optreden van de op alle fronten doorbrekende rockformatie Kinkobra. Het debat zal geleid worden door MC Pro-X.

In aanloop naar het debat toe hebben partijleden van O.N.S., PvdA, SP, CDA, D’66, LPFS, Trots en VVD vier jongerencentra in Spijkenisse bezocht. Het initiatief van de tour is genomen door Mariska Wols, activiteitenprogrammeur TexMex: “Middels het project Praat op Straat, waarbij jongeren op straat hun mening over verschillende politieke onderwerpen wordt gevraagd, is gebleken dat een merendeel het wel zinvol vindt om te stemmen. Zij vinden politiek echter geheel niet interessant. De vraag hoe politiek interessanter gemaakt kan worden, werd veelal hetzelfde beantwoord: ‘doe niet zo moeilijk, praat begrijpelijk Nederlands’. Om die reden is er een tour georganiseerd, waarbij jongeren in de gelegenheid zijn gesteld hun vragen omtrent het jongerenbeleid af te vuren. Daarbij hebben de verschillende partijleden hun programmapunten die betrekking hebben op de jongeren kenbaar kunnen maken.”

Meer informatie over het debat SpraakWater kunt u vinden op www.texmex.tk

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl