Start Tour de Rijke in Rotterdam staat op de tocht

tour-de-rijkeDe organisatie van de Tour De Rijke is naar de rechter gestapt omdat de gemeente Rotterdam het wielerevenement geen vergunning wil geven.

De wedstrijd zou dit jaar voor het eerst starten in Rotterdam, maar door het nieuwe evenementenbeleid van deze gemeente dreigt dat niet door te gaan.

De Tour de Rijke had de afgelopen 21 jaar Spijkenisse als start- en eindpunt. Dit jaar zouden start en finish voor het eerst bij Ahoy’ in Rotterdam liggen. De wielerronde is de grootste eendaagse wedstrijd van Nederland. Onder meer de ploegen van Rabobank, Quick-Step en Lotto waren gestrikt voor de editie van dit jaar.

De provincie Zuid-Holland heeft wel een vergunning verstrekt, en gebruikelijk is dat alle gemeenten waar de renners doorheen komen dan alleen nog een ‘verklaring van geen bezwaar’ afgeven. De meeste gemeentes hebben dat gedaan, alleen Rotterdam niet. Dat betekent dat de Tour de Rijke niet kan doorgaan, en daarom spant de organisatie een kort geding aan.

De wedstrijd staat gepland voor Eerste Pinksterdag. De zaak dient dinsdagochtend.

Tagged under

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl