Statenlid laat zich de les niet lezen door burgemeester

alfred-blokhuizenGroenLinks Statenlid en inwoner van Spijkenisse, Alfred Blokhuizen vindt het ongepast dat burgemeester Salet, hem in een brief de les leest.

Blokhuizen had in een open brief aan de raadleden van Bernisse hen aangeraden niet in te stemmen met de beoogde fusie tussen Bernisse en Spijkenisse. Volgens Blokhuizen een onverstandig besluit.

Bernisse kan dan wel te klein zijn om in de toekomst alle gemeentelijke taken uit te voeren, de gemeente Bernisse, zo betoogt Blokhuizen staat er in ieder geval beter voor dan de stad Spijkenisse.

Burgemeester Salet nam vervolgens de moeite om Blokhuizen terug te schrijven. Daarin verwoorde zij het dat zij het ongepast vond dat Blokhuizen zich zo uitsprak. Blokhuizen zou de belangen van Spijkenisse en een situatie schetsen die onjuist is.

Blokhuizen reageert hierop geïrriteerd. “De burgemeester kan dit wel vinden, maar ik zit n het provinciebestuur voor het belang van alle inwoners van Zuid Holland en niet die van alleen Spijkenisse. Mevrouw Salet is één van de 70 burgemeesters van Zuid-Holland. Als ik naar wens van iedere burgemeester moet handelen wordt het een onbestuurbare provincie”.

Verder wil Blokhuizen benadrukken dat hij dit niet in de openbaarheid heb gebracht, want de bewuste brief is vooral schadelijk voor de burgemeester zelf. “Ik heb mijn schouders verder opgehaald. Het bestaan van de brief is tijdens de afscheidsreceptie van een wethouder tegen de pers gemeld. Ik was zelf niet aanwezig bij deze feestelijke aangelegenheid”.

Opvallend vindt Blokhuizen dat de brief alleen getekend was door Salet en niet door het college of de raad, hoewel volgens Blokhuizen andere leden van het college vooraf op de hoogte waren van deze brief.

Inmiddels heeft Blokhuizen gereageerd op de burgemeester. Blokhuizen blijft bij zijn standpunt. Al jaren roept GroenLinks dat een fusie op deze basis geen gezond uitgangspunt is, en dat standpunt zal onder de huidige omstandigheden niet wijzigen.

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl