Stemadvies: Alles behalve ONS

stemhokjeDe afgelopen jaren heeft ONS het voor het zeggen gehad in Spijkenisse. In het begin zag het er goed uit, maar de laatste jaren gaat het heel vaak mis.

Ook andere politieke partijen zijn gedeeltelijk verantwoordelijk, want ook zij zaten soms in het college als klapvee.

Waarom geen ONS meer, Lees de onderstaande punten en laat ze ook door anderen lezen, zodat ONS het niet weer voor het zeggen krijgt:

1) De bodemsanering van de nieuwe wijk “De Elementen” blijkt veel duurder dan verwacht, evenals andere projecten. ONS betaalt het tekort van 10 miljoen uit de algemene reserves, onder het mom van: Het kost de inwoners van Spijkenisse dan niets. Vraag: Wie hebben die 10 miljoen bij elkaar gebracht? Gevolg: De OZB stijging in Spijkenisse, 3,96 %, is hoger dan van de andere gemeenten op Voorne Putten: 2,25 % en ook het rioolrecht stijgt in Spijkenisse het meest: 7,96 % !

2) Volgens ONS heeft de komst van zo’n 5000 extra inwoners geen invloed op de verkeersdrukte. Enkele maanden later geeft men toe dat de verkeersdrukte in de komende jaren met 10 % zal toenemen.

3) Voetbalvereniging Hekelingen moest verhuizen naar de Maaswijk. Gevolg: Minder leden, omdat Hekelingen een echte volksclub is en de meeste leden uit Hekelingen kwamen. Daardoor ontstaat een tekort aan inkomsten, bouwt men schulden op, die dan weer door de gemeente (wij) betaald worden.

4) Op het voormalige voetbalveld van Hekelingen komen kavels voor miljonairs i.p.v. voor de Hekelingers zelf. Hoeveel heeft U er al gezien? Men gaat liever naar Brielle waar minder regeltjes zijn en men veel mooier woont. De eerste “koper” is de fam. van Hamburg. Zij moesten plaatsmaken voor de wijk Elementen………..

5) Men kiest niet voor het beste traject voor de A4 Zuid (zie bijlage), maar voor een duurder traject, dat ook nog ongunstiger is. Al het verkeer van de Maasvlakte en Voorne-Putten moet dus nog steeds door de Botlektunnel of over de Botlekbrug i.p.v. eerder te kunnen afslaan naar het zuiden of noorden.

6) De restaurantboot “Augustina” moest weg uit de haven. I.p.v. de boot te gebruiken voor bijv. scouting wordt deze in stukken gezaagd.

7) De kosten voor het verplaatsen van de discotheek Y-land zijn 3,3 miljoen Euro, terwijl de eigenaar van de “Augustina” slechts 337.000 Euro krijgt ????

8) De parkeerplaats bij winkelcentrum de Kopspijker wordt al gesloten, terwijl de vervangende parkeerterreinen nog niet goed aangegeven zijn of zelfs nog niet open zijn. Gevolg: Urenlang lange rijen auto’s voor de parkeergarages onder het Stadhuis en de Kopspijker. ONS was hier al voor gewaarschuwd door de oppositiepartijen.

Ook de plannen voor een wijk met landhuizen in een bosrijk gebied, zal weer bekostigd moeten worden door de verkoop van de grond aan particulieren.

De waarschuwing bij calamiteiten deugt van geen kant. Waarom niet direct iedereen waarschuwen om niet aan een neergekomen stof te komen, i.p.v. eerst te wachten tot men weet wat die stof precies is? Was het echt een gevaarlijke stof geweest, dan waren er nu vast veel inwoners die er mee in aanraking waren gekomen.

Leert ONS het dan nooit? Blijkbaar niet!.

ONS is goed in het uitgeven van ons geld en weet slecht nieuws zo te brengen dat het lijkt of het allemaal wel meevalt en we blij mogen zijn dat ONS zo goed voor ons zorgt. Wat had er van al de extra uitgaven / tegenvallers wel niet voor extra’s voor alle inwoners gedaan kunnen worden?

Stem dus niet op ONS, maar op een andere partij, zodat WIJ het weer voor het zeggen kunnen krijgen !!

 

Jan van den Bos ( Spijkenisse)

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl