Stoffelijk overschot Farida Zargar gevonden

mallebos11-11Bij de grote zoekactie in de vermissingszaak rond Farida Zargar is in het Mallebos in Spijkenisse een stoffelijk overschot gevonden.

De politie zocht sinds donderdag in het Mallebos naar de sinds 2010 vermiste Farida Zargar. Of het om het lichaam van Farida gaat, is nu nog niet te zeggen. Het lichaam mist een voet.

Op de plek die donderdag werd aangewezen door de 34-jarige verdachte Patrick S. in deze zaak, werd sinds vrijdagochtend gegraven. Medewerkers van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) en specialisten van het Korps landelijke politiediensten (KLPD) zijn betrokken bij het onderzoek.

Op dit moment wordt de locatie nog altijd voorzichtig afgegraven. Het zal nog enige uren duren voor het lichaam kan worden overgebracht naar het Nederlands Forensisch Instituut.

Woensdagochtend werd er al gezocht onder de schuur van de verdachte in zijn tuin. Daarbij werd toen al een voorwerp gevonden, waarvan het OM nu heeft gemeld dat dat een voet was. De voet is naar het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) gebracht voor nader onderzoek.

Farida Zargar wordt sinds 5 augustus vorig jaar vermist. Zij vertrok die dag aan het einde van de middag van haar werk en is sindsdien spoorloos. Justitie gaat ervan uit dat de vrouw niet meer in leven is.

In verband met de verdwijning van de toen 22-jarige vrouw zit een 34-jarige man uit Spijkenisse vast. Hij wordt verdacht van ontvoering dan wel diefstal met de dood tot gevolg. Zijn voorarrest is dinsdag met 30 dagen verlengd.

Farida Zargar

Farida Nadjiebullovna Zargar wordt op 18 december 1988 geboren in Rusland als dochter van een Afghaanse vader en een Russische moeder. In 2000 vlucht het gezin naar Nederland waar het al snel een permanente verblijfsstatus krijgt. In Nederland krijgt Farida een jonger broertje, op wie ze bijzonder gesteld raakt. Het gezin heeft in de periode van 2001 tot en met 2003 in Burgh Haamstede gewoond. Daarna zijn zij naar Herkingen verhuisd en later naar Spijkenisse. In 2008 heeft Farida nog een half jaar bij haar voormalige vriend in Bruinisse gewoond. Fardia werkte vanaf 2004 tot en met 2008 bij frietkraam Het Piertje op de Brouwersdam. In 2008 verlaat Farida’s vader het gezin. Hij vertrekt naar zijn vaderland Afghanistan en laat niets meer van zich horen.

Farida heeft intussen goed Nederlands geleerd en rondt een VMBO-opleiding af. Begin 2010 gaat ze werken als administratief medewerkster bij transportbedrijf De Rijke aan de Malledijk in Spijkenisse. Ze heeft het daar erg naar haar zin en is vast van plan een MBO-opleiding te gaan volgen om verder te komen in haar werk. Ook krijgt ze een vriendje. Op donderdag 5 augustus om 17:12 uur vertrekt Farida op de fiets van haar werk. Welke route ze precies neemt, is niet bekend, maar doorgaans fietst ze via de Malledijk, langs het Mallebos, richting de Grote Beerstraat waar ze met haar moeder en broertje woont. Ze komt daar echter nooit aan.

Farida Zargar is een blanke vrouw van 22 jaar oud, met lang donkerbruin haar dat ze meestal in een paardenstaart draagt, en met grijze ogen. Ze is opvallend klein van stuk, ongeveer 1.60m, en heeft een normaal postuur. Toen ze verdween droeg ze een blauwe spijkerbroek met daarop vermoedelijk een crêmekleurige gestreepte bloes, zwarte open schoenen zonder hak en een zwart jasje, waarschijnlijk tot op haar middel. Farida spreekt zowel vloeiend Nederlands als vloeiend Russisch.

Een getuige heeft drie maanden na de verdwijning van Farida, omstreeks 01.00 uur, een man gezien toen hij een bankpas en e.dentifier achterliet in de brievenbus van het politiebureau. Hij reed in een rode Mercedes, type 190 E (een ouder model) met rechthoekige koplampen. Deze parkeerde hij op de Andries van Bronckhorstlaan. Nadat hij de spullen in de brievenbus had gestopt, reed hij weg in de richting van de Breeweg en Hekelingseweg te Spijkenisse. Farida rookte zoals zoveel jongeren wel eens een jointje, en haar wiet haalde ze dan meestal in coffeeshop The Green Spirit aan de Torenstraat 5 in Spijkenisse. In die coffeeshop worden trouwens al sinds het voorjaar geen softdrugs meer verkocht, maar Farida kwam er nog wel eens.

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl