Stoplichten Groenekruisweg op de schop

stoplichten1Op 29 oktober 2012 zijn de werkzaamheden begonnen voor de vervanging van verkeerslichten op een tweetal kruisingen van de Groene Kruisweg in Spijkenisse. De verkeerslichten op de kruising Groene Kruisweg- Hekelingseweg- Winston Churchilllaan zijn als eerste aan de beurt, daarna worden de lichten op de kruising Groene Kruisweg-Stationsstraat- Rozenlaan vervangen.

Behalve de vervanging van de verkeerslichten worden ook asfalteringswerkzaamheden uitgevoerd, waardoor ’s avonds en ’s nachts de kruisingen enkele keren worden afgesloten.

De verkeersomleidingen worden met borden aangegeven. Naar verwachting zijn de werkzaamheden aan het eind van dit jaar afgerond.

De vervanging van de (verouderde) verkeerslichtinstallaties is nodig om technisch aansluiting te krijgen op de Verkeersmanagement Centrale van Rijkswaterstaat in Rhoon. Deze centrale zorgt er onder andere voor dat verkeer in de regio tijdens spitsperiodes en bij incidenten verspreid wordt, waardoor de doorstroming van het verkeer in de regio zo veel mogelijk gehandhaafd blijft. Hierover zijn in verband met de verbreding van de A15 regionale afspraken gemaakt.

De verkeerslichten op de kruisingen Groene Kruisweg-Schenkelweg en Groene Kruisweg-Zwembad zijn al technisch geschikt om op de verkeerscentrale te worden aangesloten, evenals de nog aan te leggen installatie bij De Levende Steen.

(foto’s: Aloys, de marktmeester)

stoplichten2

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl