Straatracers op de bon

straatracesPolitieagenten hielden zaterdagavond drie mannen aan die met hoge snelheid over de A20 reden.

De verschillende voertuigen hielden een onderlinge race waarbij de maximaal toegestane snelheid bijna verdubbeld werd.

Rond kwart voor twaalf kwamen er bij de politie verschillende meldingen binnen over straatracers. Surveillerende agenten besloten polshoogte te nemen in Brielle en omgeving. Al snel werd duidelijk dat er een groepje auto’s dat verdacht werd van racen, reed in de richting van de A15, richting Rotterdam.

Een politieauto stelde een onopvallende achtervolging in. Deze werd ter hoogte van de afrit Hoogvliet overgenomen door een tweede auto.De verdachte automobilisten vervolgden hun weg in de richting van de A20.

Eenmaal op de A20 verhoogden de bestuurders van de vijf voertuigen hun snelheid. Op een zeker moment reden de bestuurders 180 km/h. Dit terwijl de maximaal toegestane snelheid hier 100 km/h is. Ook werd met de hoge snelheid een vrachtwagencombinatie rechts over de uitvoegstrook ingehaald.

Net voor de afrit Giessenplein haalden de agenten de voertuigen in en zij sommeerden de automobilsten hen te volgen naar een bureau aan de Veilingweg. Drie deden dat daadwerkelijk. Twee van hen gaven geen gehoor aan het verzoek en reden afrit Giessenplein af. Aangezien de politie in het bezit is van het kentekengegevens worden zij achterhaald.

De drie verdachten mochten op het bureau hun rijbewijzen inleveren. Van één van de bestuurders is ook zijn auto in beslag genomen.

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl