Straatrovers op heterdaad aangehouden

smartfoonEen 17-jarige jongeman werd woensdag op de Zonstraat door twee mannen beroofd van zijn telefoon. De politie wist al snel de twee verdachten in de omgeving aan te houden.

Het slachtoffer kon een goed signalement geven en gaf aan dat de twee verdachten in de richting van de Schoutstraat waren gelopen. Deze informatie werd direct verspreid via Burgernet en onder surveillerende agenten.

De politie zag al snel op de Breeweg twee jongens lopen die voldeden aan het signalement. Toen de agenten de jongens wilden aanspreken, renden ze weg. Ze splitsen op waarbij één van de verdachten richting de Tuinstraat rende. Daar verloren de agenten hem uit oog. Een passant gaf aan in welke richting hij was gelopen, waarna de 17-jarige verdachte uit Rotterdam op de Nobelstraat werd aangehouden. De tweede verdachte, ook een 17-jarige Rotterdammer, kon ook in de omgeving worden gearresteerd.

Op het bureau troffen agenten tijdens de fouillering een mes, twee telefoons en een stroomstootwapen aan. Deze zijn in beslag genomen voor onderzoek.

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl