Strandtent brand uit, vuur slaat over in de duinen

cinq01In Rockanje is strandtent “Cinq” aan de Swinsedreef in vlammen opgegaan. De brand die snel om zich heen sloeg heeft niet alleen de strandtent verwoest.

De vlammen zijn overgeslagen naar de duinen. Brandweer uit de gehele regio is uitgerukt om de vlammen te bestrijden.

Veel omwonenden en vakantiegangers zijn naar de duinen gekomen om de vuurzee te bekijken. De brandweer heeft nu alle aandacht op de duinen gericht en laat de strandtent gecontroleerd uitbranden. In de buurt van de vuurzee ligt camping Van Iterson; er was even sprake van een evacuatie van de campinggasten, maar daar werd even mee gewacht.

Rond half twee kregen de campinggasten te horen dat zij weer veilig naar hun verblijven terug konden. De schade aan de duinen vallen mee, de strandtent zelf is geheel verloren. En wie dacht dat er voor de brandweer volop water beschikbaar was, die heeft het mis. Het zeewater kan schade aanrichten aan de waterpompen van de brandweer.

Herbouwen

De eigenaar van de strandtent die in de nacht van woensdag op donderdag in Rockanje afbrandde wil zo snel met de herbouw beginnen., zo meldt RTV Rijnmond De planning is om daarmee te starten in oktober. Voor die tijd wil hij een tijdelijke horecagelegenheid op strand neerzetten om omzetverlies zo veel mogelijk te beperken. De gemeente is bereid daaraan mee te werken, maar alleen als dit gebouw aan de nodige veiligheidseisen voldoet.

Maandag zullen de opruimwerkzaamheden starten met medewerking van de DCMR Milieudienst Rijnmond. De politie is nog steeds bezig met het onderzoek naar de oorzaak van de brand.

cinq02Het afgebrande Cinq (©foto Michel van Marion)

{youtube}yuuH43t4EJE{/youtube}

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl