Taakstraf voor hennepkweker

wiet06Naar aanleiding van een MMA melding vond de politie in januari 2008 een hennepplantage in een woning aan het Snoekenveen. Er stonden 96 planten, die vernietigd werden.

Volgens de advocaat van de kweker, was zijn cliënt blij dat hij met een schone lei kon beginnen en zei hij ja op alle vragen van de politie.

De 35-jarige H. zag het kweken van de hennep in 2005 als enige oplossing om van zijn schulden af te komen. ‘ik had het echter nooit moeten doen, want ik kreeg alleen maar meer problemen’. In de drie jaar dat hij de kwekerij had, heeft hij een leuk bedrag binnen gehaald, maar dat geld wat zo weer verdwenen. Enerzijds om zijn schulden te betalen, anderzijds ging het op aan drugsgebruik. H. was zwaar verslaafd aan cocaïne en een grootgebruiker van cannabis.

Op dit moment volgt hij een traject bij Bouman GGZ en is hij al 2,5 maand clean. Het zware traject dat hij volgt, duurt nog zeker een jaar. Een taakstraf is daarmee moeilijk te combineren, aldus zijn advocaat. De rechtbank heeft daarmee bij de uitspraak rekening gehouden en H. een taakstraf opgelegd van 60 uur.

De officier van justitie had ook een ontnemingsvordering ingediend. Om te voorkomen dat H. met een onoverzienbare schuldenlast komt te zitten, hij heeft nog een schuld van 28.000 euro uit een opgeheven faillissement, matigde de rechter de vordering. H. moet 20.000 euro terug betalen aan de staat wegens het betalen van financieel gewin uit criminele activiteiten.

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl