Tijd voor politieke persberichten

politieke-moeheidNu de verkiezingen er op zitten, hebben een hoop mensen last van “politieke moeheid”. Dat is bijvoorbeeld goed te zien op Twitter.

De helft van de politieke twitteraars is nu opeens niet meer op het internet aanwezig. En ook op deze site kijken ze nog wel, maar zijn ze bijna muisstil.

De storm is weer gaan liggen, we hebben weer ruim 3.5 jaar rust. En we merken het ook in de mailbox. Een stuk rustiger. Maar we gaan die laatste loodjes ook even wegwerken. Speciaal voor u ongecensureerd de laatste politieke persberichten en we beginnen bij de VVD:

VVD-Spijkenisse bedankt kiezers en trapt af voor nieuwe campagne

De VVD-Spijkenisse heeft de kiezers bedankt voor de goede verkiezingsuitslag van afgelopen woensdag: de liberalen wonnen twee zetels en bezetten nu vijf stoelen in de nieuwe gemeenteraad.
Lijsttrekker Christel Mourik: “Dit geweldige resultaat hebben we te danken aan de kiezers; zij hebben de VVD het vertrouwen gegeven hen de komende vier jaar te vertegenwoordigen en daar zijn we heel blij mee.”

Om de inwoners van Spijkenisse te bedanken, werden op donderdag feloranje banners opgehangen op diverse plekken in de stad en was de VVD op zaterdag aanwezig op het Uitplein. Dat was tevens de aftrap voor de nieuwe, permanente campagne voor de komende vier jaar van de VVD-Spijkenisse.

Afdelingsvoorzitter Henk de Graad: “We gaan er keihard tegenaan de komende vier jaren, in de raad én op straat! De Spijkenissers zullen de VVD-Spijkenisse ook buiten verkiezingstijd zeer regelmatig aantreffen op het Uitplein, op de diverse winkelcentra en bij tal van bijeenkomsten en activiteiten. De VVD staat tussen de inwoners, midden in de samenleving!”

De VVD-Spijkenisse is altijd bereikbaar voor de inwoners van Spijkenisse: kijk voor contactgegevens op de website www.vvd-spijkenisse.nl

{BANNER}

Trots op Nederland Spijkenisse grootste nieuwe binnenkomer in gemeenteraad Spijkenisse

Na een spannende verkiezingsdag- en avond op 3 maart heeft Trots Spijkenisse twee zetels in de gemeenteraad weten te behalen. ‘Ik ben bijzonder blij met deze blijk van vertrouwen door de kiezers van Trots op Nederland’ aldus Mia Sliwinski. ‘Het worden pittige tijden voor de nieuwe raadsleden van Trots, maar we zullen het vertrouwen van onze kiezers in geen geval beschamen’. Met een resultaat van 6.63% is Trots de vierde partij van Spijkenisse geworden. Procentueel gezien is Trots de grootste winnaar van de verkiezingen geworden. ONS zal het met één raadslid minder moeten gaan doen maar zijn met grote afstand nog steeds de grootste partij van Spijkenisse.

Trots in de coalitie?

Op zeer korte termijn zullen de collegeonderhandelingen gaan plaatsvinden. De grootste partij van Spijkenisse, het ONS, zal deze gaan leiden. Trots is ook uitgenodigd om mee te praten over de vorming van het nieuwe college. Voor Trots betekent dit, dat zij zich zal moeten beraden op wat voor de inwoners de meest belangrijkste vraagstukken zijn. In het verkiezingsprogramma van Trots staan twaalf speerpunten, deze zullen onderwerp zijn van de gesprekken tijdens de onderhandelingen.

Op dit moment denkt Trots dat met name de aangekondigde bezuinigen een grote rol zullen gaan spelen tijdens de komende raadsperiode. Pas op de plaats dus voor wat betreft het ontwikkelen van nieuwe bouwprojecten en de voorgenomen bouw van het nieuwe theater.
Trots op Spijkenisse dankt haar kiezers voor het gegeven vertrouwen en zal haar motto: ‘voor de inwoners, met de inwoners’ nu waar kunnen maken. In april zullen de eerste wijkbezoeken van start gaan, plaats, data en tijd kunt u binnenkort terugvinden op de website van Trots: www.Spijkenisse.trotsopnederland.com

{BANNER}

LPF blijvertje in de Spijkenisser politiek

Op 28 oktober 2009 leek het einde van de LPF in Spijkenisse nabij. Na de overstap van de fractievoorzitter was het “A hell of a job” om te overleven in de politieke arena van Spijkenisse. Maar het is gelukt. De kiezers van Spijkenisse hebben de LPF beloond met één raadszetel in een slagveld van tien partijen, die opmerkelijk genoeg allemaal de kiesdrempel hebben gehaald.

De vele steunbetuigingen in november 2009 aan de LPF om door te gaan met de partij gaven de doorslag in de beslissing om het toch te proberen. Na de gemeenteraadsverkiezingen van woensdag 3 maart 2010 blijkt de LPF lokaal nog springlevend. In Spijkenisse, Eindhoven en het Westland heeft de LPF respectievelijk 1, 2 en 6 zetels behaald. Slechts in drie gemeenten deed de LPF mee. Alleen in Eindhoven blijft LPF ‘Lijst Pim Fortuyn’ betekenen. In het Westland, waar de LPF hoogstwaarschijnlijk wéér mee gaat besturen, en in Spijkenisse betekent LPF voortaan ‘Lokale Politieke Federatie’.

Met het minste campagnebudget, maar met de meeste passie heeft de LPF in Spijkenisse haar voortbestaan met 4 jaar verlengd. Met de nieuwe loyale mensen verdient de partij het om te groeien. Na twee dagen rust is op zaterdag 6 maart 2010 de LPF begonnen met de verkiezingscampagne voor 2014. De LPF bracht die dag een werkbezoek aan het regionale Streekdierentehuis in Spijkenisse en liep een dag mee in het dierenopvangcentrum aan de Markenburgweg.

De LPF hoopt op een vruchtbare en constructieve samenwerking met alle partijen in de nieuwe gemeenteraad van Spijkenisse.

SP Spijkenisse bedankt haar kiezers

De verkiezingen zijn inmiddels achter de rug. De SP Spijkenisse bedankt de mensen die op haar gestemd hebben. Daardoor mag de SP met 1 zetel deel gaan nemen aan de Gemeenteraad. Voor de één teleurstellend omdat op meer was gehoopt. Voor de ander een overwinning omdat de SP de afgelopen 16 jaar geen leden in de Gemeenteraad had.

Met die ene zetel heeft de SP in het Gemeentelijke Parlement meer zeggenschap over wat er in de stad gebeurd. De Gemeenteraad krijgt een ONSje minder. En dat vind de SP zeker geen verkeerde zaak. Het zou voor de democratie niet goed zijn, als één partij het voor het zeggen krijgt. Met een meerderheid aan zetels bestaat het gevaar dat anderen in Spijkenisse niet meer worden gehoord, dat zij buitenspel worden gezet.

Geen partij kan in Spijkenisse alléén de zaken regelen. Ook ONS niet. Daar is in ieder geval één andere partij bij betrokken. Omdat ONS, VVD en CDA gezamenlijk een dikke meerderheid aan zetels hebben, ligt het voor de hand dat de oude coalitie de komende 4 jaar weer het Dagelijks Bestuur van de stad zal vormen. De inwoners van Spijkenisse hebben zich daar duidelijk voor uitgesproken.

Desondanks zal de SP staan voor de belangen van de mensen die op SP gestemd hebben. Maar ook voor belangen van de mensen die niet op SP hebben gestemd. De SP is immers een partij voor alle mensen in Spijkenisse. Dus zal de SP de komende 4 jaar actief blijven en zich inzetten voor toegankelijke sociale voorzieningen, meer en betere kinderopvang; goede woningen voor iedere portemonnee en nog vele andere zaken die voor iedereen belangrijk zijn. Zij zal dat zowel in de Gemeenteraad doen als daarbuiten.

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl