TON: Gemeentelijke heffing neemt meer toe dan inflatie

inflatieDe gemeentelijke heffingen nemen volgend jaar meer toe dan de landelijke inflatie. Dat stelt Trots op NL naar aanleiding van de begrotingbehandeling 2010 die vorige week in de gemeenteraad is gepresenteerd.

Het College wil de OZB en andere heffingen binnen de gemeente Spijkenisse in 2010 met 2,41% verhogen, even hoog als de inflatie beweert het College.

Volgens Trots op NL heeft het Centraal Plan Bureau (CPB) echter bepaald dat de inflatie slechts met 1% zal toenemen en dus niet met de 2,41% die het College de burgers voorhoudt.

Volgens de partij zullen veel inwoners door de economische recessie de broekriem moeten aanhalen. “Wat voor de wethouder een biertje is, kan voor veel inwoners een brood minder zijn. Per gemeentelijke heffing”, zo stelt fractievoorzitter Chris Hottentot, namens de partij. Zo zal, naast de OZB, ook het rioolrecht en de milieuheffing met 2,41% toenemen. Daarnaast neemt het rioolrecht nog eens met 4% extra per jaar toe. Hierdoor is het verschil voor de meeste inwoners meer dan de wethouder de gemeenteraad eerder voorspiegelde. Het waterschap kondigde onlangs ook al aan om de lasten met 7% te verhogen.

Trots op NL wil dat het College woord houdt aan de inwoners en de heffingen maximaal verhoogd met de inflatie. De partij heeft een motie ingediend om de verhoging niet meer dan 1% te laten toenemen.

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl