TON Spijkenisse wil budgetcoach voor minima

budgetMinimabeleid wordt een van de tien speerpunten van het verkiezingsprogramma van Trots op Nederland Spijkenisse, zo maakt de partij bekend.

De partij wil het minimabeleid verbeteren, onder meer door de aanstelling van een budgetcoach.

Het doel is dat de budgetcoach minima gaat helpen bij het voorkomen van schulden of het op orde maken van de persoonlijke administratie.

Door een proactieve aanpak en het bieden van hulp hoopt de partij het aantal mensen dat gebruik maakt van de gemeentelijke voorzieningen te verminderen.

Trots op Nederland Spijkenisse wil mensen de helpende hand toesteken, zeker in deze tijd van crisis waar veel mensen te maken hebben of krijgen met krappere budgetten. Dit leidt er soms toe dat mensen een beroep moeten doen op bijzondere voorzieningen of noodgedwongen naar de voedselbank moeten.

De partij wil niet de helpende hand toesteken door de voedselbank te voorzien van geld of voedsel, maar door de mensen een handvat te bieden in de vorm van een budgetcoach die kritisch kijkt naar de inkomsten en uitgaven van de persoon. Veelvuldig komt het voor dat mensen recht hebben op bepaalde vergoedingen, maar deze uit onwetendheid niet krijgen.

Volgens afdelingsvoorzitter Robert-Jan van der Stappen is het voorkomen van een budgettekort of schulden beter dan te blijven voorzien in middelen om de tekorten aan te vullen. “Je kunt mensen wel elke week een vis geven, maar je kunt ze beter leren vissen”, zo stelt de voorzitter.

Trots op NL wil zelfs een stap verder gaan door ook mensen te begeleiden die als gevolg van de crisis minder te besteden hebben. Deze mensen zouden bij de budgetcoach terecht moeten kunnen met al hun financiële vraagstukken.

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl