TON wil met de raad de wijken in

tonTrots op Nederland wil de aandacht weer op de wijken vestigen. Om die reden zal de partij deze week bij de begrotingsbehandeling in de gemeenteraad een motie indienen om met de raad een aantal malen per jaar de wijken te bezoeken.

De gemeente Spijkenisse kent al twee soorten raadsexcursies, bedoeld om zich als raad te verdiepen in bepaalde onderwerpen. Zo bezoekt de gemeenteraad jaarlijks een bedrijf dat is gevestigd binnen de gemeente.

Daarnaast bezoekt de raad ook elk jaar een andere gemeente om zich te verdiepen in de werkwijze die elders wordt gehanteerd. Vaak is dat gekoppeld aan een onderwerp dat in de actualiteit speelt.

Trots op Nederland is er van overtuigd dat er, naast aandacht voor de bedrijven en andere gemeenten, ook aandacht nodig is voor de eigen wijken. Daarom stelt de partij voor om een aantal malen per jaar een bezoek te brengen aan een willekeurige wijk binnen de gemeente Spijkenisse. De partij wil graag de politiek dichter bij de mensen brengen zoals dat in Hellevoetsluis al gebeurt.

Belangrijk is wel dat de wijkbewoners betrokken worden bij de invulling van het programma, aldus TON. “Op deze wijze worden bewoners echt betrokken bij de besluitvorming over hun wijk. Door invulling te geven aan het programma kunnen zij aan de raadsleden en het gemeentebestuur duidelijk maken waar de echte knelpunten spelen in de wijk”, zo stelt fractievoorzitter Chris Hottentot, van Trots op Nederland Spijkenisse.

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl