Triple A status klimaatbeleid

Hellevoetsluis heeft op basis van haar voorlopend klimaatbeleid de Triple A status verworven van het Klimaatverbond Nederland.

Het beleid is beoordeeld op het 10-Puntenplan van het Klimaatverbond. Hierin staan maatregelen op het gebied van bouwen, wonen, mobiliteit en energieverbruik om een bijdrage te leveren aan de vermindering van het broeikaseffect.

Naast dat de gemeente Hellevoetsluis zelf energiebesparende maatregelen neemt, geeft zij ook voorlichting aan de inwoners hierover. Bijvoorbeeld door scholen te wijzen op milieucampagnes als Groene Voetstappen, deelname aan de Week van de Vooruitgang en de organisatie van een Klimaatmarkt. Dit jaar wordt deze markt op zondag 20 september gehouden.

Portefeuillehouder milieu, wethouder Joosten, is trots. “Al jaren lopen we als gemeente voorop met het klimaatbeleid. Dan is het fijn als een onafhankelijke instelling je daarvoor ook weet te waarderen.”

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl