Turkse zender verdringt Spaanse uit basispakket

De Turkse zender TRT komt weer op de analoge kabel . De komst van TRT gaat ten koste van TVE.

De Programmaraad Rotterdam, waar ook Voorne-Putten onder valt, heeft de Turkse zender opgenomen in zijn bindende advies voor de samenstelling van het basispakket.

Kabelexploitant UPC is verplicht deze zenders door te geven via de analoge kabel. Daarnaast kiest UPC zelf nog een aantal zenders die het wil doorgeven via het analoge kabelnet.

Het Spaanse TVE is binnenkort alleen nog maar tegen betaling te bekijken via het digitale pakket van UPC.

Vorig jaar ging het Turkse TRT van de analoge kabel af. Duizenden Turkse inwoners in de regio leverden toen handtekeningen in bij UPC.

De Programmaraad verwacht dat veel mensen boos zullen zijn over het verdwijnen van het Spaanse TVE. De raad onderstreept dat hij bij UPC er op aangedrongen heeft de zender als eigen keuze op de analoge kabel door te blijven geven, maar UPC is dit dus niet van plan.

Tagged under

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl