Twee verdachten aangehouden

rellen-hvhDe politie Rotterdam-Rijnmond heeft opnieuw twee verdachten aangehouden in het onderzoek naar de ongeregeldheden tijdens het strandfeest in Hoek van Holland.

Maandagmiddag rond half drie arresteerden agenten een 26-jarige man uit Rozenburg in Rotterdam. Dinsdagochtend rond half zeven hielden politie-mensen nog een verdachte aan; het gaat om een 24-jarige man uit Hellevoetsluis.

Hij werd thuis aangehouden en was eerder betrokken bij en veroordeeld voor rellen.

De twee, bekenden van de politie, worden verdacht van openlijke geweldpleging op het strand van Hoek van Holland op 22 augustus. Het rechercheteam dat de ongere¬geld¬heden onderzoekt, verdenkt hen ervan een rol te hebben gespeeld bij ongeregeldheden op het strandfeest. Op het strand keerden honderden mensen zich tegen de aanwezige politie, die zich daardoor genoodzaakt zag te schieten.

Onder leiding van twee officieren van justitie doet de politie Rotterdam-Rijnmond onderzoek naar de ongeregeldheden op het strand van Hoek van Holland. Aan de hand van verklaringen van politiemensen en andere getuigen, en het minutieus bekijken van beeldmateriaal, wordt onderzocht wie op het standfeest strafbare feiten heeft gepleegd. Tientallen politie-mensen zijn bij dit onderzoek betrokken.

De beelden van personen die strafbare feiten plegen, maar van wie de identiteit nog niet bekend is, zullen -net als na eerdere voetbalrellen -binnenkort ondermeer op de internetsite van het korps Rotterdam-Rijnmond worden gepubliceerd en in de media getoond. Wie betrokken is geweest bij de rellen en publicatie op internet en in media wil voorkomen, kan zich nu nog vrijwillig melden bij de politie. Intussen zijn zes verdachten aangehouden. De komende periode zullen nog veel meer arrestaties worden verricht.

 

Tagged under

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl