Tweede prik tegen Mexicaanse griep

vaccinatie1GGD Rotterdam-Rijnmond geeft op vrijdag 18 december in Spijkenisse de tweede prik tegen de Mexicaanse griep.

Een tweede prik is nodig voor een optimale bescherming tegen de griep. Net als de prikronde in november is ook deze ronde bedoeld voor kinderen van zes maanden tot en met vier jaar en alle huisgenoten van kinderen tot zes maanden.

De vaccinaties vinden ook deze keer plaats in Sporthal Den Oert, J. Witteveenlaan 1 in Spijkenisse.

De GGD adviseert iedereen om ook de tweede vaccinatie te halen. De tweede prik is zeker voor jonge kinderen van belang, omdat zij een verhoogd risico lopen op ziekenhuisopname. Winfred Schop, coördinator van de vaccinatiecampagne van de GGD Rotterdam-Rijnmond: “Er zijn berichten dat de verspreiding van de griep minder wordt, maar helemaal zeker is dat niet. Het is mogelijk dat de griep weer toeneemt. Vaccineren zorgt ervoor dat de kans op besmetting kleiner wordt.” De vaccinatieweek in november is goed verlopen. Daarom is de tweede vaccinatieweek hetzelfde georganiseerd. De GGD en de gemeente Spijkenisse doen er alles aan om een vlotte verkeersdoorstroming te bevorderen.

Vanwege het belang van de tweede prik, komt er in de regio Rotterdam-Rijnmond op woensdag 13 januari een inhaalmogelijkheid voor degenen die de eerste prik in december krijgen. Mensen die van deze gratis inhaalmogelijkheid gebruik willen maken, kunnen zich op 18 december aanmelden in Den Oert. Iedereen die is aangemeld, ontvangt een persoonlijke uitnodiging met de locatie en tijdstip waarop men verwacht wordt.

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl