Uit de mail: Politie pakt liever kids dan pyromaan

wickyBeste redactie,

Misschien iets voor de site maar u moet niet gaan lachen als u het leest. Kennelijk heeft de politie hier in Spijkenisse niets anders te doen.

Jongen van 15 jaar rijdt hier op de Gaddijk en gooit zijn pakje Wicky weg in het gras, is fout ben ik mee eens.

Een burger politie-auto met 2 agenten er in zien dit maar kunnen hem niet achtervolgen op de Gaddijk

Overigens had de jongen van 15 jaar niet in de gaten dat agenten hem gezien hadden.

Jongen staat halvewege de dijk nog wat te praten met een vriendje en rijd vervolgens verder en wordt bij het bruggetje klem gereden door de auto met daarin de agenten.

Er stappen 2 agenten uit en houden de jongen staande met de opmerking: Je weet wel waarvoor je aangehouden wordt toch? Nietsvermoedend zegt hij: Nee niet echt. De agent antwoordt: Je hebt een pakje Wicky weggegooid en euh daar krijg je een boete voor van € 90,- of je kunt een taakstraf krijgen bij bureau Halt, maar dan moeten wij je ouders bellen. Ja zei de jongen, doe dat maar, heel verbaast en overrompeld.

Nu moet hij, samen met zijn ouders, zich aanstaande woensdag melden bij bureau Halt.

Ik moet u eerlijk zeggen, ik ken de jongeman, maar ik vind dat men dit ook anders af had kunnen handelen. Kennelijk heeft de politie Spijkenisse niets anders te doen dan mensen aan te houden die Wicky’s weggooien i.p.v. pyromanen op te sporen die tonnen aan schade veroorzaken.

Ik moet zeggen erg belachelijk, kinderachtig en niet professioneel. Zo dit moest ik even kwijt!

Marcel Houtzager
Spijkenisse

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl