Uitreiking ‘Grote Paul 2010’

degrotepaul-miniMaandag 4 oktober is het stadhuis van Spijkenisse het decor voor de uitreiking van de ‘Grote Paul’.

Mr. drs. Gerrit Jan Wolffensperger, D66-politicus die na onder meer fotograaf, journalist en docent te zijn geweest, wethouder van Amsterdam was, reikt die avond de Nederlandse fotovakprijs ‘Grote Paul’ 2010 uit. Aansluitend opent Mirjam Salet, burgemeester van Spijkenisse, een overzichtstentoonstelling met vijftien werken van de winnaar in het stadhuis van Spijkenisse.

Govert de RoosDe fotovakprijs ‘Grote Paul’ is naar de legendarische fotograaf Paul Huf vernoemd. Paul Huf won in 2002 de prijs als eerste. De prijs werd postuum uitgereikt aan zijn zoon Peter Paul. Andere winnaars zijn in chronologische volgorde; Erwin Olaf 2003, Anton Corbijn 2004, Patricia Steur 2005, Rineke Dijkstra 2006, Vincent Mentzel 2007, Desiree Dolron 2008 en Govert de Roos 2009.

Door middel van een representatief onderzoek onder ruim 2.000 Nederlandse professionele fotografen, waarbij de uitslag van voorgaande jaren voor de helft meetelt, wordt jaarlijks de winnaar aangewezen via een zogenaamde Grand Jury. Professionele fotografen beschouwen de ‘Grote Paul’ als de erkenning, waardering en stimulans voor het uitoefenen van hun vak. Het hoge aanzien van de prijs is vooral bepaald doordat de winnaar door collega-fotografen wordt verkozen.

{youtube}TYXqcig_-EA{/youtube}

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl