UPC knijpt snel internet

upcknijpt‘Knijpen’ noemen ze het liever niet, UPC heeft het liever over netwerk management of priorisering van verkeer meldt de chelloo-site

De enthousiaste downloader heeft er echter veel last van: het knijpen van het dataverkeer! En dan met name usenet en p2p verkeer (kazaa-achtige programma’s en bittorents).

Op de normale uren kan je met je nieuwe Fiber Power abonnement meestal op volle snelheid downloaden, maar dan opeens ’s avonds……, je kunt je klok erop gelijk zetten.

De verbinding wordt dan geknepen waardoor soms minder dan de helft van de oorspronkelijke snelheid wordt gehaald. Na middernacht zou de snelheid weer hoger worden en gaat de download omhoog. Er zijn inmiddels wel wat workarounds voor gevonden, maar lang niet iedereen is hier even blij mee.

COAX, de gebruikervereniging, zou in overleg met UPC een aantal zaken boven tafel weten te krijgen. UPC heeft de afgelopen 2 maanden met succes diverse testen uitgevoerd mbt gewijzigde netwerk management settings. Doel van deze testen was om performance op gebeid van snelheid bij gebruik van nieuwsgroepen verder te verbeteren en daarmee ook direct de klanttevredenheid te verbeteren.

Het feit dat de testen succesvol zijn geweest resulteert in aanpassingen in deze settings welke UPC in augustus en september gefaseerd gaat doorvoeren. Begonnen zal worden in provincie Flevoland waarna stap voor stap de overige UPC regio’s aan de beurt zullen komen. Zodra de exacte planning van welke regio aan de beurt is, zal gebruikersvereniging COAX op de hoogte worden gebracht.

UPC verwacht dat eind september dit in heel haar footprint uitgerold hebben en dat hiermee de snelheid van de hogere tiers bij het gebruik van nieuwsgroepen flink verhoogd wordt.
Gebruikervereningin COAX gaat er vanuit dat alle klachten omtrent de snelheidsproblemen dan ook snel de wereld uit zullen zijn en dat er van “knijpen” zoals het ook hoort geen sprake meer is.

Opmerkelijk is dat er er alleen over usenet (nieuwsgroepen) gesproken wordt en niet over p2p-verkeer verder is het zo dat de site chelloo niet geheel als onafhankelijk gezien kan worden, een aantal mederwerkers van UPC schijnen zich te bemoeien met bepaalde ‘problemen’op het forum aldaar. Na september zal het duidelijk worden of UPC daadwerkelijk niet ingrijpt in de internetsnelheden van hun internetklanten.

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl