Vaccinatie: hoge opkomst in Spijkenisse

vaccinatie1Vandaag werden ook in Spijkenisse de kinderen in de leeftijd van 6 maanden tot 4 jaar ingeënt tegen de nieuwe influenza A (H1N1) oftewel, de Mexicaanse griep.

In Spijkenisse gebeurde dat in sporthal Den Oert. Het is nog te vroeg om al resultaten te geven over de opkomst maar in de ochtend lag deze in Spijkenisse tussen de 60 en 80%.

Burgemeester Salet en wethouders waren naar Den Oert gekomen om poolshoogte te nemen.

Het belang van de GGD is om een zo groot mogelijk aantal kinderen uit de Intensive Care te houden. Over ongeveer twee en een halve week wordt het hoogtepunt van de grieppandemie verwacht, daarmee in het achterhoofd is dit vaccinatieprogramma nog precies op tijd.

Voor de GGD is deze vaccinatie de grootste organisatie die ze tot op heden gehad hebben. Op de locatie in Spijkenisse waren meer dan 30 ‘prikkers’, een tiental administratieve krachten, 5 artsen en een aantal logistieke medewerkers aanwezig om alles in goede banen te leiden. Het geneeskundige team van de GGD werd ondersteund door vierdejaars studenten geneeskunde van de Erasmus universiteit.

vaccinatie2Vanaf 13:15uur werden de kinderen van 3 en 4 jaar verwacht, de moeilijkste groep met over het algemeen de meeste kinderen die overstuur raken.

Het is niet te voorspellen hoe een kind reageert, er zijn er die geen krimp geven en huppelend de deur uitgaan, anderen raken zo overstuur dat ze even meegenomen worden naar een aparte ruimte om gekalmeerd te worden, dit ook om te voorkomen dat andere kinderen onrustig worden.

Rond half twee liep het verkeer op de Hekelingseweg vast met al het verkeer dat tegelijkertijd naar sporthal Den Oert reed. De gemeente heeft gezorgd voor voldoende verkeersregelaars en beveiligingsmedewerkers om buiten de hal alles ordelijk te laten verlopen.

Na het prikje kregen de kinderen een mandarijntje, een zakje chocolademunten en mocht er een kleurplaat uitgezocht worden om de pijn een beetje te verzachten.

Tagged under

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl