Vaccinatiedagen voor kinderen geboren in 2001

vaccinatie2Het Centrum voor Jeugd en Gezin Rijnmond (CJG) nodigt ouders uit om in april of mei met hun kind naar de vaccinatiedagen te komen voor een prik tegen difterie, tetanus en polio (DTP) en bof, mazelen en rodehond (BMR).

Het gaat om kinderen die zijn geboren in 2001. Het CJG Rijnmond heeft de uitvoer van deze vaccinatie overgenomen van GGD Rotterdam-Rijnmond. De ouders ontvangen thuis een oproepbrief met informatie over de prikdatum, -tijd en -locatie.

Ruim 14.000 kinderen uitgenodigd

In de regio Rotterdam-Rijnmond worden ongeveer 14.000 kinderen die zijn geboren in 2001 uitgenodigd voor de vaccinatiedagen tegen DTP en BMR. Een enkeling krijgt een uitnodiging voor een vaccinatie tegen Meningococcen C of Hepatitis B. Het CJG Rijnmond prikt in april en mei op dertien locaties in de regio Rotterdam-Rijnmond. In een aantal gemeenten wordt ouders gevraagd om op een ander moment met hun kind naar de lokale vestiging van het CJG te komen voor de inentingen.

Het CJG Rijnmond prikt tijdens de vaccinatiedagen voor de 9-jarigen ook 12-jarige meisjes tegen HPV, het virus dat baarmoederhalskanker veroorzaakt. Voor deze vaccinatie zijn in de regio 12.000 meisjes opgeroepen.

Rijksvaccinatieprogramma

Het vaccineren van kinderen valt onder het Rijksvaccinatieprogramma. In de regio Rotterdam-Rijnmond voert CJG Rijnmond het Rijksvaccinatieprogramma uit. De vaccinaties in het Rijksvaccinatieprogramma zijn gratis.

Over het Centrum voor Jeugd en Gezin Rijnmond

Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) is er voor ouders en kinderen en jongeren van -9 maanden tot 23 jaar. Er werken opvoedingsdeskundigen, jeugdartsen, jeugdverpleegkundigen en andere hulpverleners. Deze specialisten zitten onder één dak en dat versoepelt de samenwerking. Er is bijna altijd een CJG-deskundige gespecialiseerd in de vraag en anders zoekt het CJG naar de juiste specialist .

Het CJG Rijnmond heeft vestigingen in alle (deel)gemeenten. Op de website www.cjgrijnmond.nl staan de adressen en informatie over openingstijden en bereikbaarheid. Bellen kan ook naar het centrale nummer 010-20 10 110. Hier kunnen ouders terecht met vragen over opvoeden, verzorging of gezondheid. Ook jongeren en kinderen zijn welkom met hun vragen.

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl