Van Botlekbrug gereden auto geborgen

botlekbrug1

(Update: De identiteit van de overleden is bekend geworden. Het gaat om een 29-jarige vrouw uit Zoetermeer. De familie van de vrouw is op de hoogte gebracht.)

Op de Botlekbrug is in de nacht van zaterdag op zondag een auto door de slagbomen heen, het water in gereden.

Het ongeval vond rond half drie plaats aan de kant van Spijkenisse/Botlek. De hulpdiensten kwamen massaal in actie (met onder andere meerdere duikeenheden en boten van de havendienst)

Echter is er bij de nachtelijke zoekactie geen voertuig aangetroffen.

De brugwachter verklaarde dat er een voertuig met hoge snelheid aan kwam rijden en door reed tegen de slagbomen. Op het moment dat dit gebeurde stond de brug omhoog. Het is niet bekend hoeveel personen er in de voertuig zaten. De politie doet onderzoek naar de oorzaak van het ongeval. Het is niet de eerste keer dat er een auto van de botlekbrug het water in is gereden.

Een sonarboot van Rijkswaterstraat lokaliseerde de personenauto rond acht uur zondagochtend. Vervolgens werden duikers van een bergingsbedrijf ingezet die de auto met het levenloze lichaam van de bestuurster aantroffen. Rond elf uur werd de auto het water uitgetakeld en het slachtoffer geborgen. De politie gaat ervan uit dat er geen verdere passagiers in de auto zaten.

Na het ongeval is het weg verkeer tot 5 uur zondagochtend in beide richtingen gestremd geweest en ter plaatse omgeleid. Het scheepvaartverkeer heeft een aantal uur stilgelegen en is weer op gang komen.

botlekbrug2botlekbrug3botlekbrug4botlekbrug5Botlekbrug6Botlekbrug7©Foto’s: Dion Meijer en Cok de Coninck / VPinfo.nl

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl