Vandaag de molen de lucht in

molensteigersVandaag en morgen wordt in Spijkenisse de 220 ton wegende korenmolen Nooit Gedacht 7 meter opgevijzeld.

De dochters van de molenaar, Melissa en Chayenne van Kranenburg geven het officiële startsein voor de ophoging, om 10.00 uur.

Het ophogen van de molen met niet minder dan 7 meter is uniek in Nederland. Met het ophogen van de molen worden de windrechten gegarandeerd. Het is dan mogelijk dat de molen in de toekomst wind blijft vangen, ook met de nieuwe gebouwen in de omgeving.

Het vijzelraam voor de ophoging is geplaatst. Het vijzelen neemt 1 tot 2 dagen in beslag. Na het opvijzelen blijft de molen nog 4 weken op palen staan. In deze periode wordt de fundering gelegd. Daarna worden grote betonnen elementen met een gewicht van elk 17 ton aangevoerd, die de nieuwe wand voor de molen gaan vormen.

Wie wil kijken, er is een speciale tribune gebouwd voor de belangstellenden.

Tagged under

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl