Veilig Huis voor fietsende scholieren

veilighuisScholieren van de middelbare scholen in Hellevoetsluis die van of naar school fietsen hebben langs één van hun routes een officiële veilige plek gekregen.

Aan de Voorweg 7 in Hellevoetsluis is in een samenwerking met de lokale afdeling Brielle van Veilig Verkeer Nederland het eerste ‘Veilig Huis’ opgericht. De politie van Hellevoetsluis heeft hieraan haar goedkeuring gegeven.

Een Veilig Huis is een plek langs een drukke fietsroute van scholieren waar zij voor hulp terecht kunnen. Er is een kleine EHBO-doos en er zijn plakspullen en een pomp. Belangrijkste is misschien wel dat scholieren er kunnen aanbellen in een noodsituatie. De bewoners beschikken ook over de belangrijke telefoonnummers, onder andere die van de scholen.

Wethouder Jorriena de Jongh van Hellevoetsluis overhandigde afgelopen donderdag een ‘Veilig Huis’-bord aan de familie Schneiders, de bewoners van de Voorweg 7. Het bord staat zichtbaar in de tuin, zodat een ieder kan zien dat ze daar terecht kunnen. Op de twee grote middelbare scholen wordt met posters en een nieuwsbrief ook aandacht besteed aan de komst van het ‘het ‘Veilige Huis’. Daar worden ook de spelregels uitgelegd.

Wethouder De Jongh gaf in haar gesprek met de bewoners aan het belangrijk te vinden dat er mensen zijn de klaarstaan voor anderen. “Het is belangrijk dat het er is. Graag zou ik zien dat er op andere plekken in Hellevoetsluis, bijvoorbeeld langs de Kanaalweg, ook officiële veilige plekken komen.”

Het belang van een officieel aangeduide plek met een zichtbaar bord is dat het een drempel wegneemt voor de jongeren om voor hulp aan te kloppen.

De woning van familie Schneiders is nu officieel een veilige plek, maar de bewoners hebben hiervoor al dikwijls scholieren geholpen. “Er was eens een jongen gewond geraakt bij een valpartij. Daarbij was ook zijn fiets kapot gegaan. We hebben de jongen toen opgevangen en contact gezocht met de school en de ouders”, vertelt de heer Schneiders.

Er zijn nu op Voorne zo’n vijftien ‘Veilige Huizen’. Deze zijn opgezet door de lokale afdeling van veilig verkeer Brielle. Wie ook als ´Veilig Huis’ wil helpen om het voor de scholieren veiliger te maken op de tocht van en naar school, kan kijken op de website www.vvnafdelingbrielle.nl

Tagged under

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl