Verdachte doodslag Perzikgaard voorlopig vrij

perzikgaard01Vanmorgen mocht Abdel M. de gevangenis verlaten in afwachting van de behandeling van zijn zaak. M. wordt doodslag ten laste gelegd.

Vorig jaar oktober hebben M. en zijn maat K. volgens het Openbaar Ministerie geprobeerd een bewoner op de Perzikgaard te rippen. Tijdens een worsteling die tussen M. en bewoner P. ontstond ging het pistool af dat K. dodelijk trof.

Voor de rechtbank is nog niet duidelijk wie van de verdachten het schot gelost heeft. In januari werd P. vrijgelaten, nu volgt ook M. De behandeling van de zaak zal waarschijnlijk in juni plaatsvinden, maar dat is afhankelijk van het feit of alle getuigen dan gehoord zijn. Vooral bij de advocaat van M. zijn er veel vragen, omdat in zijn ogen het bewijsmateriaal beïnvloed is.

Tussen het lossen van het schot en het melden van P. bij de politie, zijn een aantal uren verstreken. In die tijd kan er van alles gebeurd zijn in de woning, waardoor er geen goed beeld ontstaat van wat er gebeurd is. Ook de verklaringen van beide verdachten geven geen eenduidig beeld.

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl