Verkiezingsbeloftes

verkiezingen01De komende maanden staan in het teken van de gemeenteraad verkiezingen in Maart en her en der zie je partijen alweer de nodige, meestal niet waar te maken, beloftes doen.

Zeker in de komende periode/jaren is dat gevaarlijk voor het vertrouwen in de gemeente politiek. Het is namelijk erg onzeker wat er financieel op de gemeenten af gaat komen.

Wat wel zeker is is dat het financieel veel (en veel) minder zal gaan zijn. Het huidige kabinet draagt ook niet bij aan enig vlot herstel van de crisis en verzand in diverse praatclubjes. Het resultaat hiervan zal zijn dat de rekening aan de gemeenten wordt gepresenteerd. Zo lijkt het of het rijk niet bezuinigd maar in de realiteit doet zij dat via de gemeenten wel door te korten op de uitkering gemeentefonds. De VNG waarschuwde hier begin december 2009 al voor.

Hoe zit dat dan bij ons in Spijkenisse. Ook wij krijgen hier mee te maken. In dat kader is het dus vreemd en onbegrijpelijk dat partijen pleiten voor bijvoorbeeld

– de afschaffing van de OZB voor een van de woningen voor mensen die een huis hebben gekocht en het oude huis niet verkocht hebben. Naast het feit dat dit wettelijk niet eens mogelijk is, is het ook financieel voor onze gemeente niet haalbaar. Tenzij je ook aan durft te geven op welke terreinen je dan gaat schrappen.

– gratis OV voor 65-plussers. Naast het feit of het noodzakelijk is om de hele groep 65-plus tegemoet te komen is ook dit wederom een extra financiele last op de schouders terwijl de inkomsten alleen maar sterker terug lopen.

Ik hoop dan ook echt dat de komende verkiezingen in het teken zullen staan van realisme, lef, durf en daadkracht. Natuurlijk is het leuk om iedereen van alles te beloven maar we weten met elkaar dat dat gewoon niet haalbaar is.

Aan het verkiezingsprogramma van de VVD zal het niet liggen. Wij gaan voor een kleinere overheid, minder regels en solide financieel beleid. Niks beloven wat je niet waar kunt maken maar gewoon keihard en vooral met elkaar blijven werken aan een mooi, nee, nog mooier Spijkenisse.

Zorg dat u de verleidingen van mooie niet waar te maken beloftes weerstaat, ga in ieder geval stemmen, doe mee en kies voor zeker, zeker nu!

Alexander Scheek VVD Spijkenisse

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl