Verwarde man overleden

verwarde-man-steekt-om-zich-heenIn de ochtend van 14 november 2012 heeft een cliënt van de kliniek in Spijkenisse van Delta Psychiatrisch Centrum een suïcidepoging gepleegd.

De cliënt was hier sinds kort vrijwillig opgenomen.

De cliënt is naar buiten gegaan om aldaar suïcide te plegen. Delta heeft onmiddellijk contact opgenomen met de politie en twee verpleegkundigen van Delta zijn de cliënt direct achterna gegaan. De verpleegkundigen hebben geprobeerd de cliënt ervan te weerhouden om zich ernstig te verwonden.

Helaas is dit niet gelukt en hebben zij de cliënt moeten reanimeren. De politie en het ambulancepersoneel waren zeer snel ter plaatse. Ook een traumahelikopter arriveerde kort daarna. De cliënt is per ambulance vervoerd naar het ziekenhuis. Aldaar is de cliënt overleden.

Bij de behandeling van de cliënt in MFC Spijkenisse zijn de gebruikelijke risicotaxaties uitgevoerd. Het incident is direct gemeld bij de Inspectie voor de Gezondheidszorg. In samenspraak met de inspectie zal er nader onderzoek uitgevoerd worden.

(foto: Remco Holst Fotografie)

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl