Veteranendag in Hellevoetsluis

Zaterdag 26 juni is de landelijke Veteranendag. In Hellevoetsluis wordt die dag voor de 2e maal de lokale Veteranendag gehouden in theater Twee Hondjes.
De uitstraling van de Veteranendag is een eerbetoon aan ‘onze’ veteranen waarbij een blijk van waardering en erkenning voor hen centraal staat. Nederland heeft ongeveer 120.000 veteranen, waarvan er ruim 200 in de gemeente Hellevoetsluis woonachtig zijn. Het gaat hier om militairen die tijdens de Tweede Wereldoorlog, voormalig Nederlands Indië, Korea of Nieuw-Guinea zijn ingezet, maar ook de ‘jonge’ veteranen vallen hieronder die bijvoorbeeld deelgenomen hebben aan vredesmissies zoals Libanon, Cambodja, het voormalig Joegoslavië, Irak en Afghanistan.

De veteranen in de gemeente Hellevoetsluis, die geregistreerd staan bij het Veteraneninstituut, zijn begin juni persoonlijk uitgenodigd. Bent u veteraan, maar u hebt geen uitnodiging ontvangen, dan kunt u contact opnemen met de heer Bert van den Houten van de afdeling TECS van de gemeente Hellevoetsluis. Dit kan per email b.houten@hellevoetsluis.nl of telefonisch 330 574.

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl