Vliegerfestival zonder wind

Alles zat mee, lekker zonnetje, veel mensen, kinderen die zich op het veld vermaakten, maar er was één afwezige. In dit geval de belangrijkste gast van het festival: “de wind” en dus waren er maar weinig vliegers in de lucht te zien.

De kleine vliegers, dat wilde soms nog wel even, maar de grotere exemplaren werden weer keurig uitgestald op het gras. Ondanks alle pogingen, gingen zij niet langer dan een paar seconden de lucht in.

De organisatie had dit jaar een ruimer budget waardoor er meer kramen waren tijdens dit derde vliegerfestival.

Tekst loopt door onder video
{youtube}0Vm8ZX-rGPY{/youtube}

Rond 12 uur opende Hanneke Hamerslag samen met de bekende 83 jarige vliegerbouwer José Raimundo Engelhardt het festijn. Voor hem was het zijn laatste vliegerevenement waarvoor ook zijn vrouw meegekomen was. Hij liet een vredesvlieger op en daarna werd het daarbij horende zelfgemaakte drankje gedronken.

Bij de stand van Vliegervereniging Spijkenisse stonden verschillende soorten grote kites uitgestald. Ook het Mascotte Kite Team, dat uitkomt op alle grote vliegerfestivals in Europa, was aanwezig. Geen wind, dus ook geen demonstraties met powerkites en buggy mountainboards.

Toch was er voor het publiek genoeg te zien, en al waren er haast geen vliegers in de lucht, een paar uurtjes gezellig op de Maasboulevard was op deze zondag goed uit te houden.

Tagged under

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl