Voorlopig geen Blankenburgtunnel

blankenburgtunnelDe Tweede Kamer heeft de Blankenburgtunnel, die ten westen van Rotterdam zou moeten komen, voorlopig in de ijskast gezet.

De PvdA, PVV, GroenLinks, ChristenUnie, SP, D66 en de Partij voor de Dieren willen pas weer met een nieuw kabinet praten over de zogeheten Nieuwe Westelijke Oeververbinding.

CDA en VVD zijn niet blij met de keuze. ”Dit moeten we bespreken in plaats van de hete aardappel vooruit te schuiven”, vindt CDA-Kamerlid Sander de Rouwe. ”Dit is iets wat we absoluut niet willen”, benadrukt VVD-Kamerlid Charlie Aptroot (foto).

Hij toont zich verbaasd over het standpunt van de PVV, die tot nog toe altijd voorstander was van het aanleggen van de Blankenburgtunnel om de files rond Rotterdam te verminderen. ”Die hebben nog iets uit te leggen in de regio”, zegt Aptroot. PVV’er Leon de Jong pleit nu eerst voor een studie naar het hele gebied, alvorens een keuze te maken.

Discussie

De afgelopen maanden was er veel discussie over het aanleggen van een tunnel bij Rotterdam. Minister Melanie Schultz van Haegen (Infrastructuur) koos voor de Blankenburgtunnel, die tussen Vlaardingen en Maassluis moest komen, in plaats van voor de Oranjetunnel, die nog westelijker op de kaart stond ingetekend.

Ze werd door het CDA aan een meerderheid in de Kamer geholpen. Die partij had altijd een voorkeur voor de Oranjetunnel, maar veranderde van positie op voorwaarde dat de Blankenburgtunnel deels overdekt zou worden.

Tagged under

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl