Voorne-Putten heeft gestemd

stembureau-bordjeHet was een lange dag voor de medewerkers van de diverse stembureaus in de regio. En de opkomst lijkt wisselvallend te zijn.

Bij sommige bureaus is het aardig druk geweest, bij een ander bureau vertelde een medewerker, dat hij het wel heel rustig vond.

Woensdagochtend om half elf had landelijk tien procent van de Nederlandse stemgerechtigden zijn of haar stem uitgebracht voor de gemeenteraadsverkiezingen. Op Voorne-Putten lag het lager. Spijkenisse en Hellevoetsluis beiden iets boven de 7%. En ook de tussenstand van 14:00 gaf een zelfde beeld. Landelijk 22% Voorne-Putten iets boven de 17% opkomst.

Ook de rest van de dag leek Voorne-Putten iets achter te lopen. Net 50% terwijl landelijk het rond de 56% ligt volgens de eerste prognose.

Stemmen kon op alle stembureaus op Voorne-Putten tot 21:00 uur. Hierna worden de stemmen geteld en bekend gemaakt. Omdat er weer met het ouderwetse “rode potlood” gestemd wordt duurt het tellen langer dan voorgaande jaren.

Tussenstand Spijkenisse:

Inmiddels is de eerste tussenstand bekend gemaakt op het stadhuis in Spijkenisse.
ONS is tot nu toe weer de grootste partij en staat op 17 zetels.
De 2e tussenstand na telling van 66% van de stemmen is onveranderd gebleven ten op zichte van de 1e tussenstand een uur eerder.

stem-gr2010

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl