VVD: aandacht voor dreigende politiebezuinigingen

politie05VVD-raadslid Emanuel Geurts heeft tijdens de gemeenteraadsvergadering van 2 juni jongstleden de burgemeester en de gemeenteraad achter het voorstel gekregen om een themabijeenkomst te organiseren over de aangekondigde bezuinigingen op de politie. 

In mei heeft de VVD schriftelijke vragen gesteld aan het College van B&W over aanstaande politiebezuinigingen.

Dit naar aanleiding van mondelinge toelichting van de portefeuillehouder, burgemeester Salet, over de wijze waarop die bezuinigingen uitpakken voor Spijkenisse.

Eén van de effecten van de bezuinigingen is dat evenementen straks niet meer gegarandeerd door kunnen gaan. Hier had de VVD ook al voor de gemeenteraadsverkiezingen op gewezen.

Geurts: “De bezuinigingen leiden tot een discussie over de taken die de politie straks nog wel en niet meer gaat doen. Het besluit daarover valt uiteindelijk in Rotterdam maar wij moeten hier in Spijkenisse ook die discussie willen voeren. Voor ons is het nu van groot belang richting Rotterdam aan te geven wat wij hier belangrijk vinden. Wellicht is het handig om op Voorne-Putten of het gehele politiedistrict 11 daar bij te betrekken om zo samen een vuist te maken.”

Het is te hopen dat de landelijke verkiezingen op 9 juni er toe leiden dat de bezuinigingen ongedaan gemaakt worden en dat we juist extra investeren in veiligheid. “Laat dat een stemadvies zijn voor de burgers van Spijkenisse”, aldus het VVD-gemeenteraadslid.

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl