VVD Spijkenisse: met 90% van de jongeren gaat het wel goed

vvd-debatRadioprogramma Zeker weten organiseerde zaterdag 13 februari het eerste lijsttrekkersdebat in het Atlashotel in Spijkenisse.

‘Runner up’ Emanuel Geurts was namens de VVD-Spijkenisse aanwezig.

Na een introductie van persoon en partij kwamen thema’s als werkgelegenheid, bezuinigingen en de jeugd aan bod. Emanuel Geurts gaf bij zijn introductie gelijk de 3 belangrijkste speerpunten van de VVD; een veilige stad, een financieel economisch gezonde stad en een bereikbare stad!

Emanuel Geurts betoogde dat: “We met elkaar de taart groter moeten maken om van te eten in plaats van ruziën om de verdeling van een kleine taart’. De VVD-Spijkenisse vindt dat de inwoner zijn geld in Spijkenisse moet kunnen verdienen én uitgeven. Om het te kunnen verdienen moet volgens de liberalen het bedrijventerrein Geervliet-Oost ontwikkeld worden en het centrum verder vernieuwd worden. Andere maatregelen die zijn genoemd, zoals de inzet van lokale arbeid bij grote bouwklussen, verdere uitstroom van de bijstand, extra stages voor jongeren zijn al op initiatief van de VVD reeds staand beleid van de gemeente!

Een belangrijke vraag voor de aanwezige 10 partijen ging over de aanstaande bezuinigingen. De VVD-Spijkenisse vindt dat er teveel geld verloren gaat aan bijstandsfraude, vernielingen en het betalen van rente op nog niet bebouwde maar wel aangekochte grond door de gemeente. Een voorbeeld hiervan is Spijkenisse Zuid-Oost, om de 140 ha geplande natuurontwikkeling haalbaar te maken is de bouw van 50 woningen daar noodzakelijk. De gemeente redt het niet alleen met het sluiten van een rayonkantoor zoals de PvdA tijdens het debat voorstelde. Emanuel Geurts: “De PvdA heeft recent tegen de ontwikkeling van Spijkenisse Zuid-Oost gestemd en daarmee juist de gemeente met het financiële probleem te laten zitten. Maar daar nemen ze geen verantwoordelijkheid voor!

De nummer 2 van de VVD-Spijkenisse nam afstand van de aanname dat jeugd gelijk staat aan overlast. Met 90% van de jongeren gaat het goed in Spijkenisse en die jongeren moeten gewoon als inwoners van Spijkenisse behandeld worden. Voor de 10% jeugd die extra aandacht nodig heeft, heeft de gemeente jongerenwerkers en trajecten voor zorg, werk of opleiding. Een strakke aanpak van de politie voor diegene die zich niet aan de regels houdt!

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl